2015 yılında yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde 3.sıradan Milletvekili adayı gösterilen Tahsin Tarhan, Parlamentoda Gebze’nin vekili olmayı başardı. En çok araştırma önerisi ve soru önergesi veren Milletvekili olarak tarihe geçen Tahsin Tarhan, şu anda Gebze’nin seçilmeye en yakın adayı. Hünkar Çayırı’nın satışına karşı en çok mücadele eden, Hereke İpek Halısının içler acısı durumunu Türkiye gündemine taşıyan, Yerli otomobil çalışmalarına en çok araştırma yapan Vekil olarak bilinen Tahsin bey, Kocaeli ile ilgili her konuyu Meclise taşıdı. Sıkıntı yaşanan her meselede Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin sesi olan Tahsin Tarhan, geçtiğimiz günlerde gazetemizin konuğu oldu. Tarhan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Gazetemiz ekibi, sayın Tarhan’ın açıklamalarını tam sayfa röportaj haline getirerek bugün sizlerle paylaştı. Ben de öne çıkan konularla ilgili buradan yorumda bulunmak istiyorum.
GEBZE KIŞLASI MİLLET BAHÇESİ OLSUN
Tahsin Tarhan açıklamalarında Gebze Kışlası’na özel önem verdi. TOKİ’nin tarihi Topçu kışlasına girmesine en başından beri karşı olan Tarhan, bu konuda adım atılmasını istedi. Başta Başbakan Yardımcısı Fikri Işık olmak üzere İktidar Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına seslenen Tarhan, Kışla’da betonlaşmaya karşı olduğunu, Gebze’nin akciğeri konumunda ki bu en değerli yerinin Gebze halkına kazandırılmasını istedi. Hatta öyle ki sıkça eleştirdiği Başbakan yardımcısı Fikri Işık’ı Kışlayı kurtarması halinde alkışlayacağını da belirtti. Tarhan bu konuda “Kışla, ilk günden beri ‘Büyükşehir Belediyesi’ne devredilsin, TOKİ’ye değil’ dedik. Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin eksiği olan sağlık alanları, park alanları, hava alınacak yerlerin, gerekirse müzelerin, kültür alanlarının olduğu eserler yapsın. Gebze’nin ne girişi belli, ne çıkışı. Dünyanın en güzel yeşil alanı olabilir orası. Büyükşehir vasıtasıyla inşallah TOKİ’ye vermekten vazgeçerler, bizde alkışlarız. Fikri beyi de alkışlarız. Bizim de bu konuda istediğimiz odur. TOKİ denetlenmeyen bir kurum. İçi boşaltılmış, rant elde edilen bir kurum. Milli Savunma Bakanlığı borcuna karşılılık TOKİ’ye yer vere vere kentin merkezindeki yeri mi verdi? TOKİ’nin görevi nedir? Yoksul insanları konut sahibi yapmak. Burada yoksullara konut satılmaz ki? Bu arazide ki yerlerin değeri belli. Buraya olsa olsa lüks konutlar olur. Lüks konutların yapılacağı bir yere de TOKİ’nin girmesi doğru değil. Bunu gerekçe gösterip, gündeme getirmek ayıptır.”diye konuştu.
Tahsin Tarhan konuşmasının son bölümünde gazetemize Hünkâr Çayırı teşekküründe bulundu. Tüm Kocaeli’nin birlik olarak satışına karşı çıktığı Hünkar Çayırı ile ilgili gazetemizin verdiği mücadeleyi kutlayan Tarhan, “Gazetecilik açısında, kentimiz açısından Hünkar Çayırı ile ilgili verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hünkar Çayırı’nın Erzincanlılar Vakfı’na satışını geri çektirerek büyük bir başarı elde ettik. Bizim için çok önemli bir alan Fatih’in otağı. Yüzyıllar önce dikilen ağaçlar var, bizim tarihimiz yaşatılmış orada. İçinde köprü, namazgah, çeşmenin olduğu alan binlerce turist çekmesi gereken yer, rant uğruna bölgeyle ilgisi olmayan bir Vakfa verilmesini engellememizde Gebze Gazetesi’nin büyük payı var. Gazetecilik budur. “dedi. Bizlerde soru önergeleriyle konuyu sürekli Meclise taşıyan Tahsin beye teşekkür ediyor ve adaylığını hayırlı olmasını diliyoruz.