Pazar günü Ankara’daydım. Sabah erken saatlerde uçakla Ankara’ya gidip, Türk Dünyası Gazeteciler Platformu üyelerinin toplantısına katılarak Kerkük ve Türkmenistan’da düzenlenecek Türk Dünyası Gazeteciler Şurası toplantıları ile ilgili çalışmalar yaptık. 
Ankara’ya gidince zamanı değerlendirmeye çalışıyor, Ankara’daki dostlarla da görüşmeler yapıyoruz. Bu çerçevede Uluslararası Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı değerli dostum Yusuf Erbaş bey ile randevulaşıp, radyo yayıncılığı, tarih ve kültür belgeselciliği ile ilgili görüşme yaptıktan sonra Yusuf beyin aracı ile Kızılay’a doğru yola çıktık. 
ANKARA’DA PATLAYAN BOMBAYA CANLI ŞAHİTLİK
Yusuf Erbaş beyin arabası ile Kızılay’ı geçip, Ulus’a doğru giderken büyük bir patlama sesiyle irkildim. Yusuf bey, “Galiba bomba patlattılar, terör saldırısına muhatap olduk” sözleri bitmeden, itfaiye, polis ve ambulans araçlarının sirenleri ortalığı inletmeye başladı. 
5 dakika önce geçtiğimiz Ankara’nın kalbi, bakanlıkların olduğu, metro ve otobüs duraklarının bulunduğu yerde canlı bomba patlatılmış, Ankara bir kez daha teröre muhatap olmuştu. Gerçekten ürkücü, dehşet ve korku verici bir olay. 5 dakikalık zaman dilimiyle olay yerinden uzaklaşmıştık. 
Araçların siren sesleri sadece Ankara semalarını inletmiyor, gönül telimizi de titretiyordu. Zira serseri mayın gibi etrafımızda dolaşan terörist ve canlı bombalar insanlarımıza hayatı zehir ediyordu. Terör olayı üzerinde çok iyi düşünmek, iyi analizler yapmak gerekiyor. 
Ankara’da ki terör olayına yayın yasağı konduğu için konuyla ilgili ayrıntılı yazı yazmak istemiyorum. Ancak, acı ama gerçek Türkiye her geçen gün terör sarmanına boğuluyor. Bu kötü gidişe dur demek için hepimize tarihi görev düşüyor. Özellikle devlet yöneticileri, siyasetçiler, medya, sivil toplum örgütü ve tüm halkımıza tarihi sorumluluk düştüğüne inanıyorum. 
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
Teröre karşı topyekun mücadele ve seferberlik başlatmalıyız. Yılgınlık ve korkuya kapılmadan terörün kaynakları kurutulmalı, teröristten ziyade terörün arkasındaki güç odakları açık açık teşhir edilmelidir. Bunun için öncelikle biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Türkiye içten ve dıştan büyük bir saldırı ile karşı karşıya. Bu saldırıyı birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece önleyebiliriz. 
Hemen hatırlayalım. Birkaç gün önce Amerikan Büyükelçiliği Ankara’nın bazı noktalarını işaret ederek Amerikan vatandaşlarının bu bölgelere gitmemesi gerektiğini duyurmuştu. Amerika’nın bir açıklamasına Cumhurbaşkanı sözcüsünün, “Türkiye eski Türkiye değil” sözü çok önemliydi. Bu saldırının bu sözlerden sonra gerçekleşmiş olması çok düşündürücü. Saldırıdan sonra savaşın eşiğine geldiğimiz Rusya’nın Türk halkına baş sağlığı dilemesi de çok önemlidir. 
Bazı şeyleri sadece şifreli ve birkaç cümle ile yazmaya çalışıyorum. Türkiye çok büyük bir saldırı ile karşı karşıya. Bazı dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin bu saldırıya dolaylı ya da direk destek verdiklerine inanıyorum. Türkiye’yi Irak ve Suriye’ye benzetmek için dost ve müttefik bildiğimiz ülkeler ellerinden geleni yapıyor. Artık uyanma vakti, birlik ve beraberlik içerisinde olma vakti. Bu terör belasından ancak bu şekilde kurtulacağımızı da herkes bilmeli, bunun başka bir yolu yok.
ANKARA’DAKİ TERÖR OLAYI NASIL YAŞANDI?
ANKARA'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Araçların yandığı bilgisi alınan bölgeye hemen güvenlik güçleriyle ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldi. Bölgedeki araçlarla bazı binalar hasar gördü.
İÇİŞLERİ BAKANI ALA: SALDIRI SEYİR HALİNDE PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLENDİ
Başbakan Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin son bilgileri paylaştı. Saldırının seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ala, "Bugün akşam saatlerinde Ankara'da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır" diye konuştu. 
"SALDIRI SONUCU CİDDİ BULGULAR ELDE EDİLDİ"
Bombalı saldırıya ilişkin ciddi bulgular elde edildiğini vurgulayan Ala, "Bu saldırı sonucunda yapılan şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle araştırma ve soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır" ifadelerini kullandı. 
"TERÖR BU ÜLKENİN AYAĞINDA PRANGA OLMAKTAN BERTARAF EDİLECEK"
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Ala, "Elbette biz bu terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için, demokrasimizin bekası, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Kararlılıkla sürdürülecektir ve Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Bu ülke ayağındaki bu prangayı da vakur duruşla ve etkili mücadeleyle ayağından söküp atacaktır" açıklamasında bulundu.
Evet, Ankara’da yaşadığım, canlı olarak da şahitlik yaptığım terör olayı ile ilgili yazdığım bu makale ile tarihe not düşüp zamana noterlik yapmak istedim. Terör olayından sonra birçok akraba, dost ve arkadaşımız bizleri arayarak sağlığımız ile ilgili bilgiler sordular. Gerçekten çok vefalı dost ve arkadaşlara sahip olduğumu da anladım. Ankara’daki terör saldırısını bir kez daha lanetliyor, terör kurbanlarına Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar dilerken, ülkemize ve milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. 


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981