GÜNDEM:
Adliye artık kabına sığmıyor

18 Şubat 2015 Çarşamba 17:20

Beylikdağı sırtlarında yeni binası yapılmakta olan  Gebze  Adliyesi şehir içinde iyice dar alanda sıkışmış durumda…Zaten trafik yönünden yoğun olan Adliye caddesi üzerinde bir de Adliye’ye günlük olarak yoğun trafik yaşanması durumu işin içinden iyice çıkılmaz hale sokuyor. Geçen yıl 17 şubat tarihinde inşaatı başlanan Yeni Adliye Binası inşaat çalışması tam bir yıldır devam ediyor ve bitirme süresi ise 500 gün olarak belirlenmiş durumda. Yani daha 145 gün süresi bulunuyor, yani yaklaşık beş ay daha… Bu zaman zarfı içinde hem Adliye Personeli, hem de Adliye’ye yolu düşen görevliler ile vatandaşların  biraz daha sabırlı olmaları gerekecek. Ancak elbette bu günler kolay geçmiyor.

OTOPARKI BİLE YOK!

Zira bugün şehir içinde kalan Gebze Adliyesi’ne hem Adli personelin, hem vatandaşların, hem kolluk güçlerinin ulaşmaları pek kolay olmuyor. Ayrıca mevcut Gebze Adliyesi’nin en büyük eksikliği ise bir otoparkının bile olmaması. Hakim ve savcılar olmak üzere Adli Yetkililer ile diğer adli personelin araçlarının araçlarını park edecek doğru dürüst bir otopark bile yok. Bir çok araç, Adliye bahçesinden taşarak  Adliye caddesi boyunca kendilerine ayrılan şeride araçlarını park etmek durumunda kalıyorlar.

UMUTLAR YENİ ADLİYE SARAYINDA

Bu durumda ise  artık umutlar şehir dışına ferah ve geniş alan olarak yaklaşık 70 bin metrekare alan  üzerine yapılmakta olan  Yeni Adliye Sarayı’na  taşınma zamanını beklemekte kalıyor. Yani süre 500 gün ancak belki bir umutla  müteahhit firma belki daha erken bitirebilir.

Haber: Yılmaz Işık

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Dere yatağına düşen kamyonet alev aldı
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde park halindeyken freni boşalan kamyonet, dere yatağına düşerek alev aldı....

Haberi Oku