Gazetecilik muhalif bir meslektir. Taraftır!
Gerçek gazeteci bağımsızdır, objektiftir.
Bu özellikler, aslında diğer tüm meslekler için de geçerli olmalıdır.
30 Mart 2014 Pazar günü sandık başına gideceğiz. Biga ilçe merkezinde her birimiz, 4 ayrı oy kullanacağız. Muhtarlık, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı için.
Beni tanıyan herkesin bildiğini, bilmesi gerektiğini düşündüğüm oyumu açıklamayı; okurlarıma karşı bir görev sayıyorum.
Türkiye son dönemde çok yoruldu, sarsıldı, bunaldı.
İnançlarımız, etnik kimliklerimiz, mesleklerimiz, onurumuz; alınır satılır bir malmış gibi kullanılmaya kalkıldı, halkta böyle bir algı oluşturuldu.
Kişisel olarak ben, kendimi yine de en şanslı insanlardan biri sayıyorum.
Yazabiliyorum, konuşabiliyorum, meydan okuyabiliyorum. Asgari bir gelir ile yaşamımı sürdürecek mütevazi yaşantım var. Lüks tüketim özlemim yok, mal varlığım olsun hiç istemedim. Kaldı ki, bu yaştan sonra paraya tapmayacak ölçüde, içtenlikli bir inanca sahibim.
Kimine doğru, kimine eksik, kimine fazla, kimine yanlış gelebilecek görüşlerim; benim görüşlerim. İçtenlikle savunduğum, sahip çıktığım, arkasında durmaktan onur duyduğum görüşler.
Beni bugüne dek hiç ama hiç utandırmadılar üstelik...
Kahraman değilim, kendimi hep ‘Yiğit” saydım. Yiğitlik insanın kendi değeri, kahramanlık başkalarının giydirdiği elbisedir, çünkü...
Bu nedenle yiğitçe açıklıyorum:
*Mahalle Muhtarlığı:
Gerekçem sade ve net. Mahallelimin ısrarı ile aday olup seçilmişti ve kendisinden hiç yakınan bir komşuma rastlamadım.
Oyum; soyadını istesem üç dakikada bulabileceğim, ama şu anda anımsamadığım mevcut Şiintepe Mahalle Muhtarı Ahmet abiye.
*Biga Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi:
Vermekte ve açıklamakta çok zorlandığım işte bu iki oy. Parti içi demokrasinin bulunmadığı bir ortamda, emrivaki başkan adayları ve emrivaki belediye meclis adaylarıyla karşı karşıyayız. Propaganda döneminde açıklamaları izledim; Biga sanki Türkiye dışında, ve ekipler de birer inşaat firması. Belediye için vereceğim oyum kerhendir ve eğer benim oy verdiklerim kazanırsa; hesabını her gün, her saat soracağım.
Oyum: Yakından tanıdığım güvenilir insanların yeraldığı ekibi ve belediyenin şeffaflaşacağı görüşüm nedeniyle İsmail Işık ve ekibine.
*İl Genel Meclisi:
Adayların kimler olduğunu öğrenmeden çok önce, ilkesel olarak karar verdiğim ve içimin en rahat olduğu oyum İl Genel Meclisi’nde. İl Genel Meclisi oylarımız, bir anlamda Genel Seçim oyudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Erdoğan’dan kurtulmalıdır! Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkacak kaygısı uyandıran Erdoğan arasında bir karar vermektir bu!
Oyum: Tüm içtenliğimle CHP kurumsal kimliğine.
Şeffaflığı savunan bir gazeteci olarak, şeffaf davranmanın huzuru ile saygıdeğer hemşehrilerimin bilgisine sunarım.
Adil Korkut