banner1036
Tavşancılın Kurucu Başkanı Salih Günün'ün  Vefatının Ardından

01 Şubat 2022 Salı 10:46


Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebzede belgeselcinin not defteri köşesinde 1 şubat 2022 tarihinde yazdığım makalelerim
İnsan oğlu kuş misali
Tıpkı Tavşancıl kuşu gibi
Dilovası’nın güzel Beldesi
Tavşancılın ilk belediye başkanı
Kocaeli siyasetinin acı ve üzücü kaybı
Salih Gün’de ebediyete göçtü
Vefatı ile ilgili Gebze Gazetesinde www.gebzegazetesi.com’da yayınladığımız haber
Şu fani dünyada baki kalan Gök kubbede hoş bir sedaimiş
22. dönem CHP Kocaeli milletvekili, Dilovası Tavşancıl'ın ilk kurucu belediye başkanı, Tavşancıl spor kulübü eski başkanı SALİH GÜN hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazına müteakip Tavşancıl Beldesi’nden kaldırılıp ayni yerde defnedilecektir.
40 yıldan fazla bölgede gazetecilik ve belgeselcilik yapan merhum Salih Gün’ü yakından tanıyan birisi olarak birçok hatıram var onları daha sonra yazmak istiyorum.
Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com ve Devri Alem Belgesel TV Programı www.devrialem.tv olarak merhum Salih Gün’e Allahtan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum mekanı cennet olsun.
Merhum Salih Gün’ün Belediye Başkanı olduğu 1999 yıllında milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ ın Tavşancılda İş insanı ve kültür adamı Oğuz Aydemir’in katkıları İle yapılan Yahya kaptan anıtının açılış töreninde yaptığı konuşmanın videosu
Tavşancıl ve Dilovası ile ilgili gazeteci ve belgeselci olarak yaptığımız haber ve belgesel programları
www.dilovasikulturmirasi.com Web sayfamızda bulabilirsiniz
Salih Gün’ün Öz Geçmişi
Kocaeli Dilovası ilçesi Tavşancılda 1946’da doğdu. Tavşancıl kurucu belediye başkanı olan ve CHP Kocaeli Milletvekili de yapan Salih Gün (76), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 22’nci dönem CHP Kocaeli Milletvekili ve eski Tavşancıl Belediye Başkanı Salih Gün, aralık ayında koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine İstanbul’da bir hastanede tedavi altına alınmıştı.
Salih Gün kimdir?
Durumunun kötüleşmesi üzerine entübe edilen 2 çocuk babası Salih Gün, bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İşte, eski CHP Milletvekili Salih Gün'ün biyografisi.
1946 yılında Tavşancıl'da dünyaya geldi. Eğitim hayatının ardından, Çimse-İş Sendikasında Yönetici, Marshall Boya Fabrikası Güvenlik Amir Yardımcısı, Tavşancılspor Kulübü Başkanı, Tavşancıl Belediye Başkanı ve XXII nci Dönem Kocaeli Milletvekili olarak görev aldı.Evli ve 2 çocuk babası idi.
Salih Gün ve Tavşancıl Beldesi
İnsan eser ve hizmetleri ile Yaşar. Salih Gün Tavşancıl’ın ilk belediye başkanı Tavşancıl’dan milletvekilliği ve çevre komisyonu üyeliğine kadar başarı merdivenlerini tırmanması çok önemli.
Keşke Salih Gün Tavşancıl Safranbolu gibi bir dünya kenti yapabilseydi.
Safranbolu evlerinden daha muhteşemim ve daha manzaralı olan Tavşancıl kuvayi milliye komutanı Yahya Kaptan ile Türkiye genelinde tanınan bir kültür sanat ve açık hava kültür merkezi olabilirdi.
TBMM’de Çevre ve Dilovası komisyonu üyesi olarak yıllardan beri Tavşancıl’ı kirleten ve bağ ve bahçelerin kurumasına sebep olan Nuh çimentonun tozlarını durdurup Tavşancıl’dan Türkiye’ye dağılan ünlü Çavuş üzümünü kurtarıp coğrafi işaretini alabilir Tavşancıl’da hoş bir Seda bırakabilirdi.
Bunu bizzat sağlığında yüzüne karşı söylediğim için bu konuda şimdilik bu kadar bilgi ile yetiniyor tekrar merhum Salih Gün’e Allah cc dan rahmet niyaz ediyorum.
Tavşancıl’ın Tarihçesi
Kuruluş tarihi çok eski olan Osmanlı döneminde İpekyolu Bağdat ve Hicaz yolu üzerinde Gebze’ye bağlı tarihi bir köy olan Dilovası Atatürk’ün kuvayi milliye komutanı Yahya Kaptan’a saygı ve sevgisi anısına 1936 yılında Gebze’ye bağlı nahiye merkezi yapıldı.
Nahiye merkezi Hereke’ye götürülmesi üzerine Tavşancıl Beldesi uzun yıllar. Gebze’ye bağlı köy haline getirildi.
21 Aralık 1987 tarihindeki kanun ve kararla belediye statüsü alarak Gebze ilçesine bağlı beldeye dönüştü.
Tavşancıl 2008 yılının Temmuz ayına kadar Gebze ilçesine bağlıydı. Şubat 2008'deki kararnameyle Kocaeli iline bağlı ilçe olmasına karar verilen Dilovası'na bağlanması ile Tavşancıl mahalle oldu.
Tavşancıl’a Adını Veren Tavşancıl Kuşu
Tavşancıla adını veren Tavşancıl kuşu Büyüklüğü 55–65 cm civarındadır. Uçuşta uzun kanatları, kuyruğu ve boynuyla büyük bir arı şahinine benzer. Kaya kartalından küçüktür. Beyaz gövde altı kanat altındaki geniş siyah şerit ve koyu renkli kuyruk ucu ile kontrast içindedir. Üstten beyaz sırtı belirir. Genci üstten kahverengi, alttan kestene kızılıdır. Süzülürken ve dönerek yükselirken kanatlarını düz tutar. Ayaklar ve gözler, sarıdır. Genellikle memeliler ve kuşları avlarlar.Ana ötüşü melodik bir 'klui-klui-klui'dır. Ormanlık ve çoğunlukla kayalık dağalarda yaşar. Kışın daha açık arazilerde bulunur. Genellikle bir ağaç veya kayalıkta yaptığı yuvasına 1-3 yumurtayı bırakan yerleşik, üreyen bir kuştur.


















banner982
Anahtar Kelimeler
Tavşancıl
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

“19 Mayıs ruhuyla geleceğe emin adımlarla...
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle...

Haberi Oku