GÜNDEM:
Bu yaz susuz kalmayacağız!

07 Mart 2016 Pazartesi 14:55

 Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi. Yağışlar ve yüksek kesimlerdeki karların erimeye başlamasıyla barajlardaki doluluk oranı Yuvacık'ta yüzde 94'e, Namazgah Barajı'nda da yüzde 91'e çıktı.
Son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığı 2014'te barajlarda su kalmadığı için Sapanca Gölü'nden takviye yapılan ve 100 milyon liralık yatırımla su kuyuları açılan kentte, barajlarda biriken 68 milyon 840 bin metreküp su 181 günlük ihtiyacı karşılayacak düzeye ulaştı.
Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık ve Namazgah barajları ile bahar yağmurları da göz önüne alındığında, kentin bu yaz su sıkıntısı çekmeden kışa ulaşması beklendiği bildirildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Mursec ECO: Kablosuz Nem Alıcı ile Sağlıklı...
Evde veya iş yerinizde keskin rutubet kokusu almak, duvarlardaki hafif kabarmaları fark etmek ya da sabahları...

Haberi Oku