GÜNDEM:
Köprü Mahkemelik Oldu!

13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:07

Osmangazi Köprüsü’nün işletim ücretinden bazı avukatlar Yargıya başvurdu. Köprünün devletin kasasından para çıkmadan yapıldığını hatırlatan AK Partili İlçe Başkanları, fiyat tartışmaları ve mahkemelerle vatandaşa sunulan hizmete gölge düşürülmeye çalışıldığını ileri sürdüler. 

Bayram öncesi açılışı yapılarak Körfez trafiğine adeta Cansuyu olan Dünyanın 4.En Büyük Asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü’nde ki işletme ücretleri nedeniyle iki avukat yürütmenin durdurulması için yargıya başvurdu. Avukatların başvurusu üzerine AK parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve Osman Akbulut, gazetemize açıklamalarda bulundu. İki İlçe Başkanı da Yargının vereceği karara saygılı olduklarını belirterek dava açılmasına tepki gösterdiler. Dilovası İlçe Başkanı Akbulut, “Avukatların kendi görüşleridir. Bir şey çıkacağına inanmıyorum. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılmış bir köprü. Tabi ki bazı hukukçular yargı yoluna taşımış olabilir. Hukukun vereceği karara saygılıyız. Neticede onlar alışmışlar devletin kasasından para çıkartarak bu işleri yapmaya. Şimdi devletin kasasından para çıkmayınca kendilerinde bir tür eksiklik hissediyorlar herhalde. Ama biz diyoruz ki Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Bir Türkiye var yeni bir söz söylemek lazım.”dedi.

AMAÇLARI HİZMETLERİ GÖLGELEMEK

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, köprünün devletin cebinden bir kuruş para çıkmadan yapıldığını hatırlatarak, “Yap-İşlet-devret modeliyle yapılmış bir Köprü. Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında görüş belirtmek doğru olmaz ama yargının vereceği karara herkes saygı duymak zorunda. Bu ücret konusu köprü yapıldığından beri tartışılıyor. Osmangazi Köprüsünün çok faydalı bir hizmet olduğuna inanıyoruz. Karadan yolun kısaltılması, feribot kullanımına alternatif yapıldı bu köprü. Ulaşım zorluğunu kaldırmak için bu köprü yapıldı. Özellikle bayramda oluşan yoğunluğu biz çok iyi biliyoruz. Amaçları burada yapılan güzel hizmeti gölgelemek. Hem Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3.Havalimanı, Osmangazi Köprüsü yap işlet devret modeliyle, Gezi Parkı olaylarının yaşandığı 2013 Mayıs ayında yapılmıştı. Devletin kasasından bir kuruş para çıkmadan bu eserler kazandırılıyor.

ONLAR KONUŞACAK AK PARTİ YAPACAK

Mesela 3.havalimanı ihalesinden üste bir de 22 Milyar Euro + KDV para alındı. Biz o parayla hem Mersin hem de Sinop’da ki nükleer tesislerin ihalesini yapmıştık. Devletin cebinden tek kuruş para çıkmadan 2 Nükleer santral, Dünyanın en büyük havalimanını, Osmangazi ve Yavuz Selim köprülerini yaptık. Devletin 40 yılda bir gördüğü ihalelerin biz 1 ay içerisinde hepsinin ihalesini yaptık. Biz bu yatırımların çok faydalı olduğuna. Halkın yararına olduğuna inanıyoruz. Ne kadar kötülerlerse ne kadar fiyat tartışmaları yapsalar da ülkenin hizmetine sunulmuş devasa yatırımlardır. 2002 öncesinde biz konuşmayı bile bırakın hayal bile edemiyorduk. Yatırımcı güvenmediği yere yatırım yapmaz. Bugün yaptığımız o ihalelerle Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı, bir ay sonra 3.Köprü açılacak. Yıl sonuna kadar Tüp geçit açılacak ve 2018’de de Havalimanı hizmete girecek. Bu kısır tartışmalara rağmen devasa projeler hayata geçirilecek, onlar konuşacak AK Parti yapacak.”dedi. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Köprü Mahkemelik Oldu!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

AK Parti Heyetinden Başkan Büyükgöz’e Taziye...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya ile...

Haberi Oku