banner1036
GÜNDEM:
Doktorlar Grevde!

15 Mart 2022 Salı 09:44

 Türkiye genelinde Tabipler Birliği tarafından iki günlük, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından ise üç günlük grev kararı alındı. Grev dün itibariyle hastanelerde ve aile hekimliklerinde başladı. Kocaeli’de aile hekimlerinin greve katılımı yüzde 90’ın, hastanelerde ise doktorların katılımı yüzde 80’in üzerinde oldu. Grevden haberdar olan vatandaşların hastanelere gelişi az olurken, aile hekimliklerine gelenler ise yok denecek kadar azdı.

AİLE HEKİMLİKLERİ- Aile hekimleri 3 günlük greve çıktı. Grev boyunca aile hekimlikleri kapalı olacak.

KATILIM YÜKSEKTİ

Sabah muayenelere gelmeyen doktorların en fazla greve katılım gösterdiği hastane SEKA Devlet Hastanesi oldu. Aralık ve Şubat ayında birer gün yapılan uyarı grevlerinde en az katılımı sağlayan hastanelerden biri olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu kez greve katılım yüksek oldu. Hekimlerin büyük bölümü muayeneye gelmedi. SEKA Devlet Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesinde ise acil, kanser hastaları dışında adeta hizmet üretilmedi. Gebze bölgesinde de diğer grevlere göre bu greve katılımın yüksek olduğu belirtildi.

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA- Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde greve katılım yüksek oldu. Grevden habersiz hastalar geri dönmek zorunda kaldı.

FARZ EDİN GİTTİK

Kocaeli Aile Hekimleri Derneğinin çağrısı ile üç günlük greve çıkan aile hekimlerinde ise greve katılım yükse 90’nın üzerinde oldu. Greve katılan aile hekimleri, aile hekimliklerinin kapısına uyarı astıkları ve “Farz edin ki gittik” yazmaları dikkat çekti. Aile hekimleri üç gün boyunca hizmet üretmeyecek ve taleplerinin yerine gelmesi için eylemlerini sürdürme kararlılığında olduklarını ortaya koyacak.
SEKA DEVLET HASTANESİ- Seka Devlet Hastanesi de sakin ve boştu. Doktorlar muayenehanede değil, grevdeydi.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB MARMARA GGK’DAN ANITKABİR ZİYARETİ
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haberi Oku