Zaman hızla gelip geçmiş, 40 yıl rüzgar gibi geçmiş…

1980 yılında askerlik görevim, İzmir Poligonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı acemi birliğinde başlamıştı. 40 yıl önce 1981 yılında usta birliğim İstanbul Boğazına Hakim Çubuklu’da bir çok hatıram var. 

Askerlik görevini yaptığım İstanbul Boğazı, Kanlıca Çubuklu Sahillerinde Belgesel Tadında Devri Alem yaparak 1981 yılında vatani görevimi yaptığım Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı binası önünden geçerken, askerlik hatıralarım gözümün önüne geldi.

Oğlum Emirhan ve Torunum Asım ile Belgesel Tadında İstanbul Boğazı’nda Kültür Turu yaparak İstanbul Boğazı ile ilgili bilgi verip, Devri Alem Belgesel TV Programı çektik.

İstanbul Boğazı’ndaki kültür turunu, sosyal medya hesabımızdan canlı yayınladık.

https://www.facebook.com/belgeselciismail/videos/251631980136399/?d=n

***

Yemek Kültürü ve Tarihi Yemek Kitapları

Yemek deyip geçmemek gerekiyor. Can boğazdan girer ve çıkar. Boğaz, boğum boğumdur. Hem yerken ve hem de konuşurken çok düşünmek gerekiyor. 

Yediklerimiz ve içtiklerimize dikkat ettiğimiz gibi konuşmalarımıza da çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Tarihi Yemek Kitapları

İstanbul Sultan Ahmet’te, Sultan Köşesi Lokantası sahibi, gazeteci, yazar ve yayıncı Recep İncecik ile tarihi yemek kitapları ve Osmanlı’dan Cumhuriyete yemek kültürü üzerine belgesel tadında www.devrialem.tv  canlı yayında belgesel söyleşi yaptık.

Canlı yayında değerli meslektaşım Recep Bey çok önemli bilgiler verdi. Tarihi yemek kitapları ile ilgili açıklamalar yaptı.

https://www.facebook.com/belgeselciismail/videos/255934062724683/?d=n

Recep Bey, Sultan Köşesi Lokantası'nda bir çok yerden ve nadir sahaf kitaplarından satın aldığı, tarihi yemek kitaplarını toplayacağı bir yemek kitapları kütüphanesi açacağını söyledi.

Gerçekten çok büyük bir hizmet…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981