banner1036
İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanemize Önemli Ziyaret

28 Ağustos 2022 Pazar 14:51

 Kocaeli Körfez  ilçesinden değerli İlim adamı Prof. Dr. Vahdettin Engin İKTAV Kütüphanemizi ziyaret ederek www.gebzegazetesi.com canlı yayında açıklamalar yaptı.
Kitap ve kütüphane hakkında açıklamalarda bulunan  Engin araştırma ve mesleki anlamda değerlendirme yapılmak isteniyorsa evlerinde kütüphane olmasını gerektiğini belirtti. Vahdettin Engin Hereke Fabrikasının önemini vurgularken "Hereke Fabrikasının ekmeği ile büyüdük" diyerek doğup büyüdüğü ata memleketine vefasını gösterdi. www.iktav.com araştırma merkezi kütüphanesinin çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Emekli tarih öğretmeni olan eşi Emel hanımla  ile birlikte  İlim kültür tarih araştırmaları merkezi kütüphanemizi ziyaret eden Sn Engine teşekkür ediyorum.
Sayın Engin ve eşi bir çok tarihçiye  ve akademisyene örnek olacak çalışma yaparak YouTube üzerinden (evimiz de tarih) adlı tv kanalı açarak tarih sohbetleri yapıyor. Keşke tüm akademisyenlerimiz ayni uygulamayı yaparak bilgilerini paylaşabilseler.
Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli İlim adamlarından Prof Dr Vahdettin Engin ile ilgili Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yer vereceğim haberi sizlerle paylaşmak istiyorum

İlim Adamından İktav Kütüphanesine ziyaret

Prof. Dr. Vahdettin Engin İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Vakfını ziyaret ederek  bilgi aldı . Kitap ve kütüphane hakkında açıklamalarda bulunan  Engin araştırma ve mesleki anlamda değerlendirme yapılmak isteniyorsa evlerinde kütüphane olmasını gerektiğini belirtti. Vahdettin Engin Hereke Fabrikasının önemini vurgularken "Hereke Fabrikasının ekmeği ile büyüdük" dedi.
http://www.gebzegazete.com/.../prof-dr-vahdettin-engin.../
Prof Dr. Haluk Dursun'u Rahmetle Andı
Prof. Dr. Vahdettin Engin Haluk Dursun'un yakın arkadaşı olduğunu Galatasaray Lisesi'nde beraber okuduklarını Üniversite yıllarında da hiç ayrılmadıklarını belirtti. Engin Haluk Hocanın kültür hayatına kattıklarının ortada olduğunu belirtti.

Deprem Bilinci İle İlgili Konuştu

Engin, Türkiye'de yaşanan diğer depremlerden ziyade marmara depreminin etki alanının daha fazla olduğunu belirterek, binaların insanları öldürdüğünü söylerek bilincin oluşması gerektiğini söyledi. 17 Ağustos depreminden sonra bilincin arttığını açıkayarak her zaman gençleri ve toplumu duyarlı olup uyararak canlı tutulması gerektiğini söyledi.

İktav Kütüphanesine Kitabını Hediye Etti

Ziyaretlerinden ötürü  www.iktav.com Kütüphanesi ve Gebze Gazetesi kurucusu ve  bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel  yönetmeni İsmail Kahraman Prof. Dr. Vahdettin Engin'e "Haluk Dursun" Kitabı ile Haluk Dursun anısına Körfez Belediyesince hazırlanan "Hereke İpek Halısı" kitabını takdim etti. Vahdettin Engin ise İsmail Kahraman'a Hereke Fabrikasının Kuruluşu kitabını hediye etti.

Vadettin Engin Kimdir

Yakın Çağ Osmanlı tarihi uzmanı olan ve özellikle Sultan II. Abdülhamid dönemine ve Türkiye'de ulaşım tarihine ilişkin araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vahdettin Engin, 1956 yılında Kocaeli'nin o zamanki adıyla Yarımca ilçesine bağlı Naip köyünde doğdu. İlköğrenimini orada tamamladı.1977 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi ve 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi Kürsüsü'nden mezun oldu.1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı.[4] 1986 yılında "Ahmet Rıza Bey ve Siyasi Faaliyetleri" konulu yüksek lisans tezini, 1992 yılında "Rumeli Demiryolları" konulu araştırması ile doktora çalışmasını tamamladı. 1995'te doçent, 2002'de profesör unvanını aldı. Halen aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Engin, 2000 yılında çıkan Karaköy - Beyoğlu Tarihi Tünel Füniküler Hattı hakkındaki Tünel kitabıyla Türk Tarih Kurumu Ödülü'ne layık görülmüştür.Son dönemde Dr. Theodor Herzl'in II. Abdülhamid ile Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması için yaptığı gizli görüşmelerin ayrıntılarını belgeleriyle açığa çıkaran Pazarlık adlı kitabı sayesinde basında ses getirmiştir. Engin, 2010-2011 yılları arasında haftalık Habertürk Tarih ekinde yazarlık yapmıştır. Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluş belgesini bulan Engin, Fenerbahçe taraftarıdır. 7 Eylül 2019'da Galatasaray Lisesi müdürlüğüne atandı. Atanmadan kısa süre önce Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyeliğinden istifa etti.Emel Engin ile evli olan Vahdettin Engin, bir kız çocuk ve bir erkek torun sahibidir.
Prof Dr Engin ile Canlı Yayın
İlim kültür tarih araştırmaları merkezi Kütüphanemizi ziyaret ederek kütüphane  de bulunan kitaplar ve dünyanın 80 ülkesi ve Türkiye’nin tüm illerinde çektiğimiz belgesel arşivimizle ilgili bilgi alan Prof Dr Vahdettin Engin ile www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv olarak yaptığımız canlı yayını sizlerle  paylaşmak istiyorum.
Canlı yayını izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız...
https://www.facebook.com/100004338481610/videos/594925105708322


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çayırova’da İbadethanelerin Avluları Temizleniyor
Çayırova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki ibadethanelerin...

Haberi Oku