banner1036
Milli Savunma Bakanı ve Afyon Valisine Şehitlikler Mektubu

01 Eylül 2022 Perşembe 09:59

 Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve Gazete Gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde 1 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan makalemiz
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı’nda Milli Savunma Bakanı sayın Hulusi Akar ile Afyon Valisi sayın Kübra Güran Yiğit’e Kolankaya şehitleri ve şehitliklerin içinde bulunduğu üzücü durumla ilgili www.gebzegazetesi.com’da belgeselcinin not defteri köşesinde açık mektup yazmak istiyorum.
Gazetecilik ve belgeselcilikte fikri takip esastır bir yıl önce Temmuz 2021 yılında dönemin Afyon valisi sayın Gökmen Çiçek bey ile makamında belgesel söyleşi yaptıktan sonra vali beyin isteği ile Kolankaya bölgesinde araştırmalar yapıp www.devrialem.tv olarak belgesel çekimi gerçekleştirmiştim.
1922’den 2022 yılına Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100 yılı İle ilgili bir çok etkinlik ve anma toplantıları yapıldı 30 Ağustos Zafer bayramı coşku İle kutlandı.
Kurtuluş savaşı tarihimizde çok önemli yeri olan ve Kütahya Eskişehir ve Afyon savaşları olarak tarihimize geçen Afyon Kolankaya bölgesinde 1921 yılında yapılan savaş alanlarındaki toplu şehitlikler yok oluyor.
Yüzlerce Mehmetçiğin şehit olduğu Kolankaya bölgesindeki taş Siperler yıkılmakta bölgedeki köylülerin tarlalarını bağışlayarak oluşturduğu 300 dönüm Kolankaya Şehitliği hatıra ormanı yangın tehlikesi altında.
2021 yılı Temmuz ayında devri alem belgesel programı olarak Afyon Kolankaya bölgesinin Dönemin Afyon valisi sayın Gökmen Çiçek beyin görevlendirdiği Afyon Kültür Müdürü Mehmet Tanır ve tarihi alanlar rehberi eğitimci yazar tarihçi Seyidi Çalışkan bey ile yaptığımız belgesel çekimleri halen bir çok tv kanalında yayınlanıyor.
Köylüler Tarlalarına Şehitler Ormanı Kurdu
Afyon Kolankaya Şehitliklerinde Çektiğimiz Belgesel
Afyon Kolankaya Şehitleri Vefa Bekliyor
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruzun 100.Yılında Milli Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanına Afyon Kolankaya Şehitliğinin Perişan hali ve sahipsizliği ile ilgili mektubumuzu bir kez daha www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com da yayınlıyoruz.
Devlet ve millet olarak Kurtuluş Savaşı Afyon Kolankaya Cephesi Şehitlerine Vefa borcumuzu ödemeliyiz diyoruz.
Milli Savunma Bakanına Kolankaya Şehitliği Mektubu
Kurtuluş Savaşının son kurşunu Balıkesir Bandırma’nın 18 Eylül 1921 de ilk kurşunu atan ve 1921 yılında kurulan Kocaeli Gurup Komutanlığı erlerinden şehit olanlarının isim listesini yayınlıyoruz
Milli Savunma Bakanı Sn Hulusi Akar’a Kolankaya Şehitlikleri ile İlgili Gebze Gazetesi’nde 2021 yılında yayınlanan açık mektubumuzun bir bölümü.
Milli Savunma Bakanı Akar’a Afyon Kolankaya Şehitliği Mektubu
Tarihimizde, Ağustos zaferler ayıdır… Malazgirt’ten Kocatepe’ye destanlar yazıldı.1071 Malazgirt Zaferi’nden 1922’ye, Afyon Büyük Taarruza kadar birçok önemli zafer, Ağustos ayında gerçekleşti.Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi, 23 Ağustos 1921’de başladı. Bu günlerde Malazgirt’ten Polatlı Haymana’ya zaferler tarihimizi kutluyoruz.100 yıl önce 1921 yılı temmuz ayında Afyon, Kütahya ve Eskişehir’de, Kurtuluş Savaşı’mızın iç ihanet sonucu tek kaybettiğimiz savaş olan Kolankaya tepelerini gezip, araştırma yaptık. Belgesel çekimleri ve canlı yayınlar da yaptık.430 şehidimizin toplu şehitlikleri kaybolmuş, 7 km uzunluğundaki taş siperler yıkılıyor.Başta Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar olmak üzere devletimizin tüm ilgili ve yetkililerini şehit ve gazi torunu olarak göreve davet ediyorum. Afyon Kolankaya Şehitliklerine sahip çıkılıp, koruma altına almalarını bekliyoruz. Bölgede tarihçi yazar Seyidi Çalışkan Bey’le yaptığımız belgesel haber söyleşiyi kamuoyunun bilgi ve ilgisine sunuyorum.
Sarıcaova köylülerinin isteği Kolankayası Cephesi düşünce, Yunan ordusu Sarıcaova Köyü’nü yakar. Bu köy halkı 45 yıl önce kendilerine ait ormanı şehitler hatıra ormanı haline getirir, onların bir isteği var… Onların yazılı olarak bize gönderdiği isteği sizlerle paylaşıyorum.
Afyon İhsaniye Sarıcaova Köylülerinin İsteği
“....Afyonkarahisar İli – İhsaniye ilçesi – Sarıcaova Köylüleri olarak, 1983 yılında Kolankaya – Kadoluk mevkiinde bulunan üç yüz (300) dönüm tarlamızı şehitlerimizin anısına ağaçlandırmak üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne bağışladık.Bu arazide 1989 ve 1994 yılları arasında iki etap halinde ağaçlandırma yapılmıştır.Ormana dönüştürülen bu alan, aynı zamanda İstiklal Savaşı Kolankaya muharebelerinin yapıldığı yerlerdir. Bu muharebelerde 1921 yılında, 402 er, 28 subay; 1922 yılında 13 er, 1 subay olmak üzere 444 askerimiz şehit düşmüştür. Şehitlerimizin naaşları bu alanda defnedilmiştir.Biz Sarıcaova Köylüleri, bu ormanın isminin ‘Sarıcaova Köyü Kolankaya Şehitler Ormanı’ olarak tescillenmesini ve şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması amacıyla ‘Şehitler Anıtı’ yapılması için gereğini arz ederiz.Saygılarımızla…”Sarıcaova Köyü Muhtarlığı ve Halkı (kaynak http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=4696&t=makale)


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bu Merkez İzmitli Gençlerin Yeni Buluşma Noktası...
İzmit Yeşilova'da bulunan ve TFF Eski Başkanı merhum Hasan Doğan'ın adını taşıyan gençlik merkezi binasında...

Haberi Oku