Sunucu Kiralamanın Avantajları

01 Nisan 2022 Cuma 14:09



Bir hosting sağlayıcısından aylık ücret karşılığında sunucu kiralama hizmeti almak, sadece bir sunucuyu satın almaktan daha ucuz olduğu için değil, sunucunun kesintisiz çalışmasını sağlayacak ortamı sağlamanın zorluğu yüzünden de en pratik barındırma çözümüdür. Böylelikle donanım, soğutma, elektrik ihtiyaçları ve güvenlik önlemleri için ortam, personel, bütçe ayarlamanıza gerek kalmadan, bakımının sorumluluğu ile ilgilenmek zorunda kalmadan sunucunuza uzaktan bağlanabilirsiniz. Üstelik 7/24 teknik destek sayesinde olası sorunları hızla çözmeye odaklı bir ekibin yardımını alma fırsatına sahip olursunuz.


Bir ofis ortamında sunucuların yedekli güç, ağ iletişimi ve güvenlik gereksinimlerini sağlamak kolay değildir. Sunucular karmaşık yazılım ve donanım parçaları olduğundan düzgün çalışmaya devam etmeleri için sürekli olarak gözetim altında tutulmaları ve düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir. Üstelik enerji, soğutma ve ağ iletişimi için giderleri, çoğu işletmenin karşılayabileceğinden daha masraflıdır. Sunucuları korumak için güvenlik veya yangın önlemleri, yedek ağ, donanım onarım ve değiştirme maliyetleri gibi başlı başına bir veri merkezi kurmanızı gerektiren detaylar da söz konusudur ki bunlar, işinize odaklanmanızı engelleyebilir.



Sunucu kiralama hizmeti; e-posta sunucusu, depolama, küçük e-ticaret sitesi veya şirket web sitesi gibi minimum düzeyde İhtiyaçları olan işletmelerden, yüksek trafikli e-ticaret siteleri ve veritabanları gibi kapsamlı uygulamalara sahip şirketlere kadar farklı ölçeklerdeki kuruluşlara göre özelleştirilebilmektedir.

Uzman Görüşü


İşletmelerin bilişim altyapısı için doğru sunucuyu seçmesi, çoğu zaman zorlu bir görevdir. CPU, bant genişliği, disk alanı ve bellek gereksinimine göre maliyeti de göz önünde bulundurarak dikkatlice verilmesi gereken bu karar için amaç iyi bir yatırım getirisi elde etmekse, şüphesiz ki sunucu satın almak yerine kiralamak çoğu işletme için daha makuldür.

Sunucu kiralamanın satın almaya göre üstünlüğü; başlangıç aşamasında yüksek donanım maliyetlerine bütçe ayırmak zorunda kalmamaktan ve işiniz büyüdükçe herhangi bir yatırım yapmadan daha iyi sunucu ortamlarına geçiş yapabilme esnekliğinden kaynaklanır. Ayırca sunucu kiralamak; kurulum, bakım, sürekli izleme, koruma gibi sayısız detayla ilgilenmek yerine işinizi geliştirmeye odaklanmanızı sağladığından da önemli avantajlara sahiptir. Örneğin, bir e-posta sunucusu veya gelişmiş yedekleme sistemi kurmak başlı başına büyük projelerdir.

Tüm bu detaylarla ilgilenen doğru hosting sağlayıcısını bulmak ve iş akışınızı destekleyen güçlü sunucu yapılandırmalarıyla yol almak, günümüzün iş dünyasında başarının anahtarıdır.

Turhost olarak, yaklaşık 20 yıldır, farklı ölçeklerdeki işletmelerin kendine özgü taleplerini ve benzersiz ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hız ve güvenlik odağıyla modern sunucu çözümleri sunmaktayız. Yüksek uptime oranlarına ve geniş kaynak avantajlarına sahip bulut sunucularımız, sektördeki genel uygulamaların aksine yalıtım sorunu olmayan
vps ve bulut tabanlı vds gibi sanal sunucu türlerimiz ve üst düzey güvenlik sağlayan dedicated sunucularımızla girişimcileri ve işletmeleri desteklemeye devam ediyoruz.

Sunucu kiralama konusunda karar vermeden önce, en yeni teknolojilere, orijinal lisanslı yazılımlara ve güçlü donanımlara dayanan 2022 yılı için devreye aldığımız yeniliklere göz atmanızı, tüm sunucularımızda var olan NVME SSD gibi avantajlardan yararlanmanızı dileriz.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Saman Yüklü Tırda 99 Kilo Eroinin Sevkiyatını...
- Uyuşturucu sevkiyatı yapan şahıs: "Sevkiyat karşılığında 550 bin TL verileceği söylendi"

Haberi Oku