GÜNDEM:
Belediye Başkanlarının Sorumluluğu ve Ahmet Başkan

02 Eylül 2022 Cuma 17:10

 Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan makalelerimiz
Belediye başkanları eski deyim ile “Şehri-i Emin “ yani şehrin en emin insanı demek belediye başkanlarına tarihi görev ve sorumluluk yükleniyor. Bugün bu konuya dikkat çekmek istiyorum.
Vefatının 15. Yıl dönümünde Ahmet Başkan’ı rahmetle anarken Gebze ve Kocaeli bölgemiz başta olmak üzere görevlerini ŞEHR-İ EMİN bilinci ile yapan tüm başkanları saygı İle anıyorum.
Gebze’nin il olma mücadelesinde en ön safta çalıştı 28 Şubat darbesinde işkence görüp haksız yere devlet güvenlik mahkemelerinde yargılandı. Dürüst ve çalışkanlığı İle gönüllerde taht kurdu.
www.gebzegazetesi.com’da belgeselcinin not defterinde yazdığım makaleyi sizlerle paylaşıyorum.
28 şubat döneminin en büyük mağduru olan merhum Ahmet Penbegüllü on beş yıl önce bugün 31 Ağustos 2007 de Hakka yürümüştü. Gebzemiz’e büyük hizmetler yapan halk tarafından da çok sevilen merhum başkanı 15. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyor ailesine ve tüm sevenlerine tekrardan başsağlığı diliyorum.
Merhum Ahmet Penbegüllü ile Gazetecilik Anılarım
Merhum Ahmet Penbegüllü’nün Vefatının 15. yılı dolayısı İle daha önce Gebze Gazetesi
www.gebzegazetesi.com’da belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Belediye Başkanlarının Sorumluluğu ve Ahmet Penbegüllü
Bugün sizlere belediye başkanları ve 28 Şubat darbesi Mağduru Ahmet Penbegüllü hakkında bir yazı yazmak istedim. Öncelikle eskilerin, Şehri Emin yani şehirlerin en emin en güvenilir insanı anlamına gelen ve Şehri Emin olarak adlandırılan belediye başkanlarımız öz eleştiri yapmalı. Ellerini vicdanlarına koyup, nasıl bir belediye başkanlığı yaptıklarını, muhasebe ve muhakeme etmeli. Başkanlık görevini bir hakkın yerine getirebildiler mi? Tüyü bitmemiş yetim hakkı olan belediye imkânlarını yerli yerine sarf edip, kendilerine oy veren seçmenlerin, en büyük kul hakkı olan oy gibi vekalet haklarını bir hakkın yaptılar mı? Başkanlarımız bunun muhakeme ve muhasebesini en iyi şekilde yapıp, vicdanen rahatlar mı? Vicdani sorumluklarını en iyi şekilde yerine getirdiler mi? Kendilerini bir özeleştiriye tabi tutmalarına inanıyorum.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahil, 12 ilçe belediye başkanımız bölgemizde hizmet yapıyor. Belediye başkanı demek, Şehri Emin demek. Osmanlı’da Şehri Emin büyük önem arz ediyor. Çünkü Şehri Emin, kentin en güvenilir insanı anlamına geliyor. Öncelikle mevcut belediye başkanlarımız bir özeleştiri yapmalı, geride bıraktıkları dönemlerin genel değerlendirmesini yaparak açık ve net olarak nerede başarılı olup nerede olmadıklarını kamuoyu ile paylaşmalıdırlar. Başarılı olamadıkları hususların gerekçesini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Belediye başkanlığı zor bir görev, ateşten gömlek. Çünkü idareniz altındaki binlerce insanın hakkı omuzlarınızda taşınıyor. Hırslarınıza, tutkularınıza yenik düşmemek zorundasınız. Önemli olan kente ve insanlara hizmet edebilmek kadar, hayırla yad edilebilmek ve kubbede hoş sada bırakabilmektir.
28 Şubat Darbesinde Gebze Bölgesi
Belediye başkanlığı çok önemli. Başkanlar madden ve manen büyük sorumluluk altında. Gebze bölgesinde başkanlık yapan eski ve yeni başkanlarımızla www.devrialem.tv olarak belgeseller çekmekte, bir çok başkanımızla söyleşiler yapmaktayım. Büyükşehir Başkanı Tahir Bey'le yaptığım söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum.
Belediye Başkanlarımızı özeleştiri yapmaya davet ederken, kamuoyunda efsane başkan olarak adlandırılan ve vefatından sonra kıymeti anlaşılan 28 Şubat darbesinin mağduru Ahmet Penbegüllü ile ilgili önceki gün sosyal medyada paylaştığım yazı ve fotoğrafları makaleme alarak sizlerin bilgisine sunuyorum.28 Şubat darbesinde en ağır bedeli Gebze bölgesi yaşadı. Başkan dahil onlarca kişi iftira yüzünden işkence gördü, aylarca mahkemeye çıkmadan cezaevlerinde tutuklu kaldı. Gebze bölgesi fişlenerek, herkese suçlu muamelesi yapıldı. Gebze bölgesinde birçok vatandaş ve kamu arazisi bu dönemde sözde Organize Sanayi Bölgesi kurulması bahanesi ile bazı çıkar çevreleri tarafından ele geçirildi. Bu konuda geniş çaplı araştırmalar yapılmalı ve geleceğe bilgi ve belge bırakılmalı.Biz Gebze ve Kocaeli bölgesinin 45 yıllık canlı şahidi gazeteci ve belgeselci olarak 28 Şubat darbesinde yapılan haksızlıklar ve rant vurgunu konusunda araştırma ve belgesel çekimlerimize devam ediyoruz.
Gebze'den Ahmet Başkan Geçti
Gebze bölgesine ilk kez askerden önce 1978 yılında genç bir gazeteci olarak gelmiştim. 1980 yılı kasım ayında askere gidip, İstanbul'da vatani görevimi yaparken Gebze'ye gelip giderek irtibatımı sürdürdüm.1982 yılı haziran ayında Gebze’ye gelerek temelli yerleşmeye karar verip, iş hayatı ve gazetecilik mesleğine başladım. Gazetecilik ve belgeselcilik hayatımda, Türkiye ve dünyanın bir çok yerine gitmeme rağmen Gebze’den hiç kopmadım. Gebze'de ilk tapulu yerim, Gebze Mezarlığı'nda 1987 yılında satın aldığım aile mezarlığı. Gebze’yi çok seviyor, Gebze ve Kocaeli bölgesinin hakkını aramayı kutsal bir görev kabul ediyorum. Merhum Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü döneminde yaşananlar ve Gebze’ye yapılan haksızlıklar beni derinden etkiliyor.Gebze Belediyesi'nde Neler Yaşanmıştı? Zaman, rüzgar gibi gelip geçmiş.
Tarihler 1997 yılı 28 Şubat darbesi arifesi...
Gazetemiz Gebze'nin 12. kuruluş yıl dönümü.Dönemin Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü www.gebzegazetesi.com yıl dönümü etkinliklerimize katılarak konuşma yapmıştı.
Bu fotoğrafların çekildiği günü dün gibi hatırlıyorum. Aradan 23 yıl geçmiş, koca 23 yıl. 23 yılda neler gördük neler yaşadık. Merhum Penbegüllü'ye yapılan iftira ve haksızlıklar, gördüğü işkenceli sorgulamalar, aylarca ceza evinde tutulması. Gebze Gazetesi olarak hiç kimseden korkmadan ve çekinmeden, yapılan haksızlıklara karşı dik durmuş, Ahmet Penbegüllü ve arkadaşlarını savunmuştuk.
Beşiktaş'ta Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde görülen davayı, değerli gazeteci arkadaşım Yılmaz Işık ile takip ettiğimiz günler... Savcıdan izin alarak merhum Penbegüllü'yü Kartal Ceza Evi'nde ziyaret ettiğimde yaptığımız konuşmalar... En önemlisi, hastanede kendisini ziyaret ettiğimde bana özel olarak verdiği bilgi ve kendine ihanet eden, iftira atan insanlara hakkını helal etmediği...
Evet, yıllar geçsede yapılan kötülükler unutulmuyor. Merhum Ahmet Penbegüllü, tüm davalardan ve suçlamalardan beraat etti. Ahmet Penbegüllü'ye iftira atıp, ihanet edenlerin vicdanlarının rahat olduğunu sanmıyorum.
Ahmet Penbegüllü'nün ceza evi çıkışı, Gebze Belediyesi'nde karşılanıp kurban kesildiği anın belgesel videosunu birlikte izleyerek, 28 Şubat sürecini bir kez daha hatırlayalım.
Merhum Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü, ceza evinden çıktıktan sonra kurban kesilerek karşılanmıştı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Isuzu Servis Otoparkında Yangın: Alev Alev...
Kocaeli'de Isuzu servisinin otoparkında çıkan yangın sebebiyle minibüs ve otobüsler alevlere teslim oldu....

Haberi Oku