GÜNDEM:
Çocuklar güvende olacak!730 okulu 575 güvenlik görevlisi denetleyecek

01 Eylül 2022 Perşembe 15:10

 12 Eylül’de başlayacak olan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı için 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık ve Okul Güvenliği Hazırlık toplantısı valilikte gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birlikleri katıldı.

428 BİN 602 ÖĞRENCİ İLE BAŞLIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, toplantıda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının daha güvenli bir ortamda yapılması için birçok konuyu ele alacaklarını belirtti. 12 Eylül Pazartesi günü eğitim ve öğretimin başlayacağını belirten Yavuz, “1460 okulda toplam 418 bin 602 öğrenci ve 27 bin 200 öğretmenimiz ile eğitim ve öğretimi vereceğiz. ÖNEM projemizi devam ettireceğiz ve Halk Eğitimin eğitimlerine önem vereceğiz.

RİSK ANALİZLERİ YAPILDI

İlimizde tüm okullara güvenlik kamerası takılmış ve kamera olmayan okulumuz yoktur. 28 okulumuzun kamera sistemi kent güvenlik sistemine entegre edilmiştir. İlimizde risk bölgesinde olan 332 okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızda polis ve jandarma ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında polis sorumluluk alanında bulunan risk değerlendirmesi yapılan 609 okulda 447 güvenli eğitim koordinatörü polis memuru ile 3 okul kolluk görevlisi görev yapacak.

ARIZALI KAMERA OLMAYACAK

Jandarma sorumluluk alanında olan 121 okulda ise 125 güvenli eğitim koordinatörü görevlendirildi. İlçelerde yapılacak olan toplantılarda okullardaki güvenlik görevlilerinin sayıları artırılabilir. Kamera sistemleri kontrol edilmeli. Arızalı kameralar varsa mutlaka ilçe milli eğitim ve belediyelerimizin koordinasyonunda arıza mutlaka giderilmeli. Okul güvenliği ile ilgili hiçbir ayrıntının atlanmamasını istiyoruz.

SERVİSLERE SIKI MARKAJ

Servis araçlarının denetimi ve şoförlerin eğitimi, şartları yerine getirmeyen araçların servis taşımacılığı yapmaması için çalışma yaptık. Tüm emniyet ve jandarmamız kurallara uymayan araçlarına servis yaptırmamaları istiyorum. Okul yönetimleri ve okul aile birlikleri bağış adı altında asla bağış almayacaklardır. Şoför değişiklikleri idare bilgisi dahilinde yapılacaktır. Bunu değiştirenlerle ilgili hukuki işlem yapılacaktır.

OKUL ÇEVRESİNDEKİ HIZA DİKKAT

Önce yayaya önem veriyoruz. Bu çalışmaya devam edilmesine önem veriyorum. Okul, hastane ve AVM önleri gibi kalabalık alanlarda hızın 30 olması noktasında görevlilerimizden daha hassas olmasını istiyoruz. trafik eğitim parkı projemiz devam ediyor. Bu parkların aktif olarak kullanılmasını istiyoruz. Belediyelerle birlikte trafik işaretleri için takip istiyoruz. Uyuşturucu maddelerle mücadele için eğitim programların hazırlanmasını, bu programlara öğrenci, öğretmen, veli katılımının sağlanmasını istiyoruz.

NARKO EĞİTİMLER GENİŞLETİLMELİ

Okul çevresinde alkol, sigara, kesici aletlerin satışını önleyecek tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Okul çevresinde okul ile ilişkisi olmayan kişilerin okul bölgelerinden uzaklaştırılmasını istiyoruz. Madde bağımlılığı gençlerimizi tehdit etmeye devam ediyor. Herkesin bu konuda daha dikkatli çalışma yapılmasını istiyoruz. Madde kullanımına karşı narko eğitimlerin daha da fazla verilmesini istiyoruz.

VELİLERDEN BAĞIŞ ALMAYIN

Eğitim sadece Milli Eğitimin işi değil herkesin sorumluluklarının olduğu bir alandır. Herkesin milli eğitim camiasına yardım edilmesi hepimizin görevidir. Hepimiz eğitimin bir parçasıyız. 85 milyon evladımız olduğunu ve bunların hayatını nasıl değiştirdiğini konuşmalıyız. Zorunlu bağış denilen bir bağış olamaz. Kayıt adı altında alınan bağışları doğru bulmuyoruz. Bu şehir yeteri kadar ekonomik güce sahip. Hayır yapmak isteyen bir çok insan var. Velilere ve öğrencilere yönelmek doğru bir davranış değildir.

BARINMA SORUNU OLMAYACAK

Üniversiteye gelecek öğrencilerimizi şehrimizde barındıracağız. Şu anda şehrimizi tercih eden öğrencilerin sayısı yatak sayımızın altında kalıyor. Olası bir barınma sorununda yurtlar dışında alternatiflerimizi de hazırladık. Kimsenin çocuklarımız üzerinden siyaset yapmasını ve istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Herkes gönül huzuru ile şehrimize gelsin. Devlet olarak gelen çocuklarımıza kucak açacağız.

ÖĞRETMENLERE SAYGI GÖSTERİN

Öğretmene saygı gösterilmeli. Öğretmenin aşağılandığı toplumlar ilerleyemez. Yanlışı varsa kendisi ve amiri ile konuşmalıyız. Çocuklarımızın yanında asla öğretmenleri eleştirmemeliyiz, aşağılamamalıyız. Başarılı olmak ve çocuklarınızın iyi yetişmesini istiyorsanız. Öğretmenleri sevin ve onlara hürmet edin. Devlet büyüklerine, öğretmenlere saygı gösteren nesiller yetiştirin” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku