GÜNDEM:
Darıca Bayramoğlu Ada'da Geleneksel Tavla Turnuvası

01 Eylül 2022 Perşembe 11:03

 Ada’da şampiyonluğu Arif Taş edindi

Darıca’nın şirin sayfiye semti Bayramoğlu Ada’da semtin sevilen sakinlerinden Osman Tuğaç’ın ferdi olarak düzenlediği;

Gerek semtten gerek semt dışından insanları kaynaşma, tanışma, muhabbet ve sevgi temalarıyla bir araya getirip semtin adının duyurulmasını amaçlayan 2014 yılından bugüne düzenleniyor ve bazı yıllar, iki üç defa tekrarlanıyor. Turnuvanın bu yılki bir yenisi semt sakinlerinin talebiyle Büyük Zafer’in 100’ncü yıldönümünün kutlandığı 30 Ağustos’a denk getirildi. Turnuva hem zafere, hem de turnuvadan iki gün sonraki 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne atıfla barışa atfedildi.

Beşer sayı üzerinden, eleme usulü gerçekleşen turnuvada herkese ikinci bir şans mutlaka tanınıyor. İkinci mağlubiyetini alan turnuvadan elenirken ilk turda elenen olmuyor.

 

Nefesleri kesen turnuvanın üçlü yarı finalinde daha önceden iki şampiyonluğu olan Kenan Kırbaş ile Kaan Çalışkan ve turnuvaya ilk defa katılan ancak Ada içinde halen süren tavla liginin oyuncularından Arif Taş kaldı. Kurada Kırbaş ile Çalışkan eşleşti. Kırbaş rakibini 5-2 mağlup ederek finale adını namağlup olarak yazdırdı. Arif Taş ise bir mağlubiyetle finalde yer aldı.



Arif Taş rakibini 5-3 mağlup ederek namağlup unvanını sildi. Kenan Kırbaş ilk defa mağlup olduğu için ikinci şansını finalde kullandı. İki rakip ilk maçın hemen ardından bu sefer şampiyonluk için mücadele etti. Arif Taş rakibini aynı skorla mağlup ederek katıldığı ilk turnuvada şampiyonluğu edinmiş oldu. Kenan Kırbaş ise “üçüncü yıldızı” edinmenin direğinden döndü.

 

Turnuvada şampiyona ve ikinciye tavla hediye edildi. Şampiyonun “afili” tavlasının sponsorluğunu şirket statüsünde yönetilen semtte; Bayramoğlu Sahil Mahallesi İmar İrade ve Bakım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan üstlendi. Bir dönem Darıca Kale Bayramoğluspor’un da kulüp başkanlığını yapan Gebze Bölgesi spor ve iş dünyasının sevilen siması İnan’a turnuvayı düzenleyen Osman Tuğaç teşekkür etti.


Turnuvada dördü kadın, ikisi genç erkek, 43’ü erkek olmak toplam 49 kişi mücadele etti. Turnuvanın ilk turunda elenen olmazken tüm katılımcılar ikinci turdan itibaren mücadelelerini sürdürdü. “

Turnuvada kadın tavlacılar Burcu Budak, Demet Songurtekin, Hilal Uslu ve Mehtap Koyuncuoğlu,

 

genç tavlacılar Alperen Tuğaç ve Cem Ötüh ve birbirinden renkli simalar mücadele etti. (Alfabetik):

Aktan Uslu, Alaattin Sosay, Alkan Erateş, Arda Yıkılmaz, Arif Taş, Aydın Güner, Aydın Kaboğlu, Barbaros Uluinsan, Bilal Düztaş, Çetin Balıkçı, Doğan Kaytan, Ekrem Çetiner, Engin Eren, Ersan Celepoğlu, Feridun İlhan, Gültekin Okatan, Harun Tüfekçi, Hayati Işıl, Hıdır Güler, İskender Elbasan, İsmet Akalın, Kaan Çalışkaneller, Kaan Mutluol, Kenan Kırbaş, Kerem İşler, Kerem Türkan, Mehmet Arsan, Mehmet Gümüş, Mehmet Güner, Mehmet Toklu, Metin Berktaş, Metin Erktep, Mustafa Farımaz, Osman Birinci, Osman Tuğaç, Sabri Yurtöven, Sedat Durmuş, Sırrı Sarıkaya, Sinan Engin, Şükrü Can, Tamay Ercan, Tayfun Budak, Zafer Arcan
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku