Son zamanlarda Gebze ‘de kaldırım, yaya yolu ve engelli yollarına saygısızca park eden araçların sayısı arttıkça vatandaşlarında tepkisi arttı. Ancak yol kenarlarına yapılacak plastik bubalarla bu tür yasak parkların önüne geçilebilecek.
Gebze’de son günlerin en büyük sorunu yaya, izli engelli yoları ve kaldırıma park edilen araçlar. İki hafta önce aktif hale getirdiğimiz whatsapp ihbar hattına en çok gelen şikayet konusu uygunsuz yapılan parklar oldu. Vatandaşlar Gebze’nin çeşitli noktalarından paylaştıkları fotoğraflarda kimi zaman kaldırımı tamamen kapatan araçları, kimi zaman izli engelli yoluna park eden araçları, kimi zaman da trafik ışıklarında bulunan yaya yollarına park edilen araçların görüntülerini kamuoyuyla paylaştılar ve bu uygunsuz parklar büyük tepki çekti.
ÇÖZÜMÜ VAR
Trafik Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerin 24 saat denetim yapması bile bu parkların önüne geçmesi mümkün değil. Her ne kadar yasağı ihlal eden araçlar çekilse de pratik çözüm belli. Vatandaşlar bir çok kentte İzli engelli yolu ve trafik ışıklarında bulunan yaya geçiş yollarına park etmenin önüne geçilmesi yarım metre yükseklikte ki Bubaların yapıldığını belirterek, Gebze’de de bu sorunun önüne geçilebileceğini söylediler. Gebze’nin kilit noktalarında Büyükşehir, Gebze Belediyesi ve Emniyet Trafik Büro amirliği iş birliğiyle yapılacak çalışmayla uygunsuz parkların önüne geçilebilir. Bu konuda söz yerel yönetimlerde.
Kardeşim ben şifa darıca hattında 503nolu toplu taşıma otobüs şöförüyüm hatalı park eden ve duraklara park eden kendini bilmez insanlar yüzünden hen duraklara zamanında ulaşamıyoruz hemde yolcularla kavga ediyoz geç geliyorsunuz diye yetkililere bi zahmet bu konuda bir şeyler yazarmısınız