Akar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yasa emek mücadelesinin bugüne değin ortaya çıkardığı kazanımların tamamının zaman içerisinde tasfiyesini amaçlamaktadır. Bu nedenle, ne yasanın hazırlanmasında ne de Komisyondaki tartışma süreçlerinde sendikaların görüşleri alınmamış, itirazları da dinlenmemiştir. Hatta bu yasaya itiraz ettiklerine dair seslerini duyurmak için Meclis’in kapısı önünde DİSK’in çalışanlarının yapmak istediği basın açıklaması dahi, kabul edilmemiştir. Türkiye’nin içinden geçtiği darbe ve olağanüstü yönetim sürecine denk düşen şekilde polis önlemleriyle bu açıklama engellenmiştir.’
VATANDAŞIN GÜVENCESİ DE KALMADI
13 yıllık uygulamalarıyla toplum barışı yok eden AK Parti’nin bu yasayla da çalışma barışını tamamen ortadan kaldırmayı amaçladığını kaydeden Akar, “Bu bir dayatma yasasıdır. Bu yasa üzerinde bir toplumsal mutabakat yoktur. Bu yasayla köle ticareti geri getiriliyor, meşrulaştırılıyor, kurumsallaştırılıyor. Bu yasayla; iş güvencesi ortadan kaldırılıyor, gelir, yıllık izin hakları yok ediliyor, emeklilik ve sağlık hakları fiilen kullanılamaz hâle getiriliyor, ihbar ve kıdem tazminatları ortadan kaldırılıyor, 7 milyon işçi yani istihdamın yarısı kölelik büroları aracılığıyla güvencesiz kılınıyor” dedi.
KÖLELİK DÜZENİ
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise, işçilerin köle haline getirilmeye çalışıldığının altını çizdi. Hürriyet, tasarı ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını, emekliliğin artık hayal olacağını vurgulayarak, “Kiralık işçiler sağlık hakkı için cebinden para ödemek zorunda kalacak. Bu tasarı daha çok iş kazasına, daha çok iş cinayetine ve meslek hastalığına yol açacak.” dedi.