GÜNDEM:
EMO önünde eylem: 'Atılan işçileri geri alın”

01 Eylül 2022 Perşembe 10:56

 TMMOB’ye bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bartın Temsilciliği ve Kocaeli Şubesinde iki personelini işten çıkarması üzerine odada örgütlü olan Tezkop-İş Sendikası açıklama yaptı. Ekonomik gerekçelerle işten çıkartma yapılması üzerine oda önünde yapılan basın açıklamasının ardından EMO çalışanlarının tamamı iş bıraktı. EMO önünde yapılan basın açıklamasına Türk-İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız, BES Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Kastarlı, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri katıldı. Diğer sendikaların katılmaması ise dikkat çekti.

KARAR GERİ ÇEKİLSİN
Oda önünde basın açıklaması yapan Tezkoop-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Engin Şevket Şimşek, uzun yıllardır örgütlü oldukları oda da iki arkadaşlarının toplu iş sözleşmesine rağmen işten çıkartıldığını belirtti. Kocaeli Şube’nin aylardır işçi çıkarma konusundaki ısrarına karşı direndiklerini ancak 25 Ağustos’ta yapılan yönetim toplantısında iki çalışanın işten çıkarılmasına karar verildiğini belirten Şimşek, “Kararın ardından hemen eylem kararı aldık ve odanın iki arkadaşımız için aldığı karardan geri çekilmesini istiyoruz.

HUKUKSUZLUK VAR
Yürürlükte olan toplu iş sözleşmemizde ‘disiplin kurulu kararı olmadan işçinin işine son verilmez’, ‘ekonomik gerekçelerle işçinin işine son verilmez’ ibareleri bulunuyor. Bu kararlara rağmen bu işten atılma hukuksuzdur ve kararın hızla geri çekilmesini istiyoruz. Yaşanan ekonomik sıkıntıların sorumlusu çalışanlar değil, yıllardır çalışanların sesine kulak tıkayan işverenlerdir. Son 5 sözleşmedir TÜİK’in açıkladığı enflasyon farkı dışında iyileştirme almadan odaların ekonomik sıkıntılarının çözümü için sınırsız feragatte bulunmuştur.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Emek ve meslek örgütü olan EMO’da çıkartılan arkadaşlarımızın yerine dışardan hizmet alımı yapılarak taşeronlaştırma adımları atılacağından bahsediliyor. Yılardır mücadele ettiğimiz taşeronlaştırmaya karşı meslek örgütünde taşeron adımları atılmasına söyleyecek söz bulamıyoruz. EMO Kocaeli yönetimi 2021 yılı sonunda 5 arkadaşımızın işine son verme kararı verirken, sendikamızın yoğun mücadelesi sonucu defalarca bu talep geri çekildi. Son olarak iki arkadaşımızın işten çıkarılmasında alelacele alınan karar iş barışını bozmuştur. Bu kararın bir an önce geri çekilmesi için iş bırakma eylemimizi yapacağız ve genel merkez düzeyinde çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku