GÜNDEM:
FATİH 542 YIL SONRA VEFAT ETTİĞİ HÜNKAR ÇAYIRINDA HATİMLER VE DUALARLA ANILDI

05 Mayıs 2023 Cuma 12:27


GEBZE GAZETESİ VE DEVRİ ALEM BELGESEL PROGRAMI ANMA TOPLANTISINI CANLI YAYINLADIK

Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve www.gazetegebze.com.tr ile belgeselcininnotdefterinde 5 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan makalemiz 

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/fatih-542-yil-sonra-vefat-ettigi-hunkar-cayirinda-hatimler-ve-dualarla-anildi.html

Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han, Gebze Belediyesi tarafından Fatih’in vefat ettiği Tarihi Hünkâr Çayırı’nda düzenlenen program da yapılan konuşmaları Gebze Gazetesi 
www.gebzegazetesi.com olarak canlı yayınladık.

İSMAİL KAHRAMAN KONUŞUYOR

Anma programında gazeteci ve belgesel yönetmeni olarak bir konuşma yaparak. Fatih’in gençlere rol model hayatını anlattım.

Fatih ve Hünkâr Çayırı ile ilgili çektiğimiz belgeseller başta TGRT Belgesel tv olmak üzere birçok tv kanalında yayınlanıyor. Fatih’i anma toplantısında yaptığım konuşmanın canlı yayın linkini sizlerle paylaşıyoruz.

https://fb.watch/kimHZEaYyA/?mibextid=SDPelY
BELDİYE BAŞKANI KONUŞUYOR

Anma Toplantısında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuşması canlı yayınlanıyor.

https://fb.watch/kimWZpFrL7/?mibextid=SDPelY
GEBZE KAYMAKAMI KONUŞUYOR

Gebze Hünkâr Çayırı’nda fatihin vefat ettiği yerde düzenlenen anma toplantısında Gebze kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in konuşması 
www.gebzegazetesi.com da canlı yayınlanıyor

https://fb.watch/kinddeDNCX/?mibextid=SDPelY
FATİHİ 542 YIL SONRA VEFAT ETTİĞİ HÜNKAR ÇAYIRINDA HATİMLER VE DUALARLA ANILDI

Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han, Gebze Belediyesi tarafından Fatih’in vefat ettiği Tarihi Hünkâr Çayırı’nda düzenlenen programda dualarla anıldı.

Oğlum Ahmet Emirhan ile birlikte katıldığımız Anma programında bize de bir konuşma yaparak Fatih’in gençlere rol model hayatını anlattım.

Anma toplantısında yapılan konuşmaları gazetemiz Gebze ve birçok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel programı olarak takip eden oğlum Ahmet Emirhan tarafından canlı yayınlandı.

GEBZE BELEDİYESİ’NİN BASIN BÜLTENİ

Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han, Gebze Belediyesi tarafından Fatih’in vefat ettiği Tarihi Hünkâr Çayırı’nda düzenlenen programda dualarla anıldı. Fatih’in otağı Hünkâr Çayırı’nda düzenlenen anma programı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, başkan yardımcıları Dursun Ali Arslan, Selamet Güner, Sedat Çelik, birim müdürleri ve öğrenciler katıldı. Anma programında selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Büyükgöz, “Bugün burada Fatih’i anmak için buradayız. O elbette bir saatte bir günde anlatılıp bitirilecek bir şahsiyet değil. Fatih neyi temsil ediyor derseniz; Fatih bir aksiyon adamı, misyon ve vizyon çizen şahsiyet. O bir hadise dayanarak Roma’yı yıkmaya niyet etmiş bir komutan. Tarihte Roma’ya kafa tutmuş iki komutan vardır. Bunlardan biri Fatih diğeri de Gebze’mizde anıt mezarı bulunan Hannibal’dır. Dolayısıyla Gebze bu anlamda stratejik açıdan önemli.

GELECEĞE UMUTLA BAKMALIYIZ

7 dil bilen ve birçok ilme yetkinliği olan bir şahsiyet idi Fatih Sultan Mehmet. Bugün bu ilme sahip kişiler profesör diyorlar ordinaryüs diyorlar. Demek ki profesör ve ordinaryüs sadece bu devirde olmuyor. Bunlar geçmişimizde de var. Bizler öncelikle millet olarak özgüvenimizi yenilemeliyiz. Biz geçmişte de vardık, güçlüydük demeliyiz ve geleceğe umutla bakmalıyız” ifadelerine yer verdi. Başkan Büyükgöz’ün ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ı vefat ettiği Gebze Tarihi Hünkar Çayırı’nda rahmet, minnet ve dualarla yad ettiklerini dile getirdi. Selamlama konuşmalarının ardından program, Kur’an tilaveti ve yapılan duayla sona erdi. Gebze Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta da Doç.Dr. Oğuzhan Aydın, Gebzelilere Fatih Sultan Mehmet Han ve İstanbul tarihi hakkında bilgiler verdi.


banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakaleL
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku