banner1036
GÜNDEM:
GEBZE METRO TEMEL ATMA TÖRENİ VE METRO İNŞAATI

22 Ekim 2022 Cumartesi 09:28


Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalemiz

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/gebze-metro-temel-atma-toreni-ve-metro-insaati.html

Gebze metro inşaatı devam ediyor. Gebze trafiğine soluk aldıracak metro inşaatı İle ilgili bu gün bir makale yazmak istiyorum.
İsterseniz önce sizleri metro inşaatı temel atma töreni ile ilgili yazdığım yazıyı paylaşmak istiyorum bakın temel atma töreni ile ilgili sosyal medya paylaşımım ve metro inşaatı İle ilgili çektiğim belgesel
https://www.youtube.com/watch?v=HeHcToeqFHw
METRO TEMEL ATMA TÖRENİNDEN NOTLAR
Ya Bir Yol. Bulacağız
Veya Bir Yol Açacağız
Anıt mezarı Gebze’de olan ünlü kartacalı komutan Anibal 2000 yıl önce Alp dağlarını aşıp Romanya’ya saldırırken böyle söylemişti.
Gebze’de trafik geçit vermiyor, yol açılamıyor , trafik sorunu için Türkiye’de İlçe merkezinde ilk metro Gebze’ye yapılıyor.
Gebze – Darıca Metro inşaatının temeli TBMM Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı Binali. Yıldırım’ın katıldığı törenle atıldı. 20 Ekim 2018 Cumartesi günü düzenlenen temel atma törenini www.devrialem.tv. ve 
www.gebzegazetesi.com olarak takip edip belgesel çekerek tarihe not düştük . Tören alanından canlı yayınlar yaptık.
Temel atma töreninde 1975 yılında Gebze’ye geldiğim ilk günleri hatırladım , soğuk bir Kasım günü yağmurlu ve sisli bir havada tarihi Çoban Mustafapaşa Camisi’nin geniş bahçesinde oturmuş. Köseler köyüne gidecek minibüsü beklemiştim.
1978 yılında Gebze’ye ikinci kez kalmak üzere gelmiş Gebze’yi çok sevmiş vatani görevimi tamamladıktan sonra 1982 yılı Haziran ayında vergi kaydımı yaparak , Basın yayın hayatına başlamıştım.
Gebze’de metro inşaatının başlaması tarihi bir olay , temel atma töreni ile ilgili hazırladığımız haberi sizlerle paylaşıyor. Gebze ile ilgili görüş düşünce ve yorumlarınızı paylaşmanızı istiyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=HeHcToeqFHw
GEBZE METROSU BİLGİ NOTU
M1 (Darıca Sahil - Gebze OSB) Metro Hattı, Kocaeli'nin Gebze ve Darıca ilçeleri arasında inşa hâlindeki metro hattıdır. Hattın Darıca Sahil ile Gebze OSB arasında, 15,4 km uzunluğunda ve 11 istasyonlu olması planlanmaktadır.[1][2][3] Hat, Kocaeli'nin Darıca ve Gebze ilçelerinde yer alacağı için, Türkiye'de il merkezinin dışında yer alan ilk metro hattı olacaktır.

Hat, Gebze Tren İstasyonu'ndan YHT'lere, şehirlerarası trenlere ve Marmaray banliyö trenlerine aktarma imkânı sunacaktır.
İlk hazırlanan planlarda metro hattında Darıca Sahil istasyonunda 650 metrelik hemzemin bölge bulunmaktaydı. Daha sonra metro hattında yapılan revizyonlarla metro hattının tamamı yer altında olacak şekilde inşa edilmeye başlandı. Sadece depo ve bakım atölyesi yeryüzünde olacaktır. Yolculuk süresinin 19 dakika olması ve öngörülen günlük yolcu sayısının 330.000 civarında olması beklenmektedir. Gebze'nin kuzeyindeki Pelitli'de bir bakım tesisi ve bir kontrol merkezi yapılacaktır.[2] Metronun inşasına 2018 yılının sonlarında başlanmıştır ve hattın 2023'te açılması beklenmektedir.[4] Metro hattının inşaatı, 2019 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilmiştir. (Kaynak  
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/M1_(Kocaeli_metrosu)





banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB MARMARA GGK’DAN ANITKABİR ZİYARETİ
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haberi Oku