banner1036
GÜNDEM:
Lastik-İş ile Goodyear Arasında Yine Anlaşma Çıkmadı

15 Mart 2022 Salı 09:56

 Lastik-İş Sendikası örgütlü olarak bulunduğu Goodyear fabrikası ile toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin birinci oturumu 18 Şubat'ta başlamış; 24 Şubat'ta ikinci oturumu, 4 Mart'ta ise üçüncü oturum gerçekleştirilmişti. Bugün ise Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının yöneticileriyle dördüncü kez toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri gerçekleştirildi. Lastik-İş Sendikası’nın sahibi olduğu Tryp By Wyhndam Otel'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine; Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, başkan yardımcıları işveren tarafından Avrupa Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ceren Özel, Adapazarı Fabrika Endüstriyel İşler Müdürü Gamze Özmen, İzmit İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Beyler, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık, Avukat Ulaş Yıldız KİPLAS Genel Sekreteri, Müge Aksel Hukuk Müşaviri, Avukat Begüm Ergin katıldı. Lastik-İş Sendikası yöneticileri, Goodyear'ı tepki için yine siyah giyerek protesto etti.

İLK 6 AY İÇİN 1.5’LUK ARTIŞ

Bugün Goodyear'ın iki fabrikası yöneticileri ile ile 2. 5 saat süren toplantıları olduğunu belirterek sözlerine başlayan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, şunları söyledi: "Bugün ki sözleşmede parasal ve diğer konular neticesinde belli bir noktaya gelmedik. Sadece birinci 6. ay için yüzde 1.5 artışa gidildi. Maddeler üzerinde derinlemesine müzakereler oldu. Müzakereler her bir maddenin kendi yapısal problem ve sorunları olduğu için tartışmalar karşılıklı uzun sürdü. Bu tartışmalar neticesinde daha çok kendilerinin bu maddelerin bizim taleplerimizin ve maddelerin kendi içlerinde değerlendirme yapmak suretiyle ayın 22'sinde tekrar görüşeceğiz. O toplantıda daha donanımlı daha organize çalışarak geleceklerini ifade ettiler. Dolayısıyla sadece birinci 6 ay yüzde 24 artı 1. 2. 3. 4. ay enflasyon görüşüldü.

ENFLASYON ORANINDA GELMEZLERSE PARASAL TALEPLERİMİZİ SÖYLEMEYİZ

Onun dışında çok fazla parasal konulara girmedik. Biz özellikle birinci 6 ay enflasyon oranına çıkmadan çok fazla parasal konularda talepte bulunmayacağımızı söyledik. Yani birinci 6 ay yüzde 50'de duruyoruz. Aynı şekilde bu endüstriye de geçerli olacak bir değerlendirme. Eğer enflasyon oranında gelmedikleri takdirde biz parasal talep ve tekliflerimizi söylemeyeceğimizi sizin aracılığınızla söylemiş olalım. "

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku