banner1036
GÜNDEM:
TÜBİTAK Barış Mahallesine Neden Yol Vermiyor

26 Ağustos 2022 Cuma 15:02

 https://www.gazetegebze.com.tr/.../tubitak-baris...
Yol medeniyettir kültürdür yol herşeydir yol yoksa hiç bir şey yoktur yol köprü çeşme en önemli hayır ve vakıf hizmeti olarak kabul eden ecdadımız , yol ve köprüler yapıp insanlığın hizmetine tahsis etmek için vakıf hizmeti kurmuşlardır.
Yol Değil Yılan Hikayesi
Gebze’nin en büyük mahallelerinden biri olan 30 bine yakın insanın yaşadığı her gün binlerce aracın gelip geçtiği mahallelerden birisi Tübitak yolun genişlemesine izin vermediği için ölüm geçidi haline geldi www.gebzegazetesi.com ve www.devrialem.tv olarak bölgede yaptığımız haber ve canlı yayınları sizlerle paylaşıyorum.
Konuyla İlgili Gebze Gazetesinde Yayınlanan Haber
Barış mahallesinde yıllardan beridir süren TÜBİTAK'ın yol vermeme sorunu vatandaşlar tarafından tepki topluyor. Gebze Gazetesi olarak yol sorunu bulunan noktadan canlı yayın gerçekleştirdik . TÜBİTAK MAM Barış Mahllesi’nde yolun açılmasına yıllardan beri izin vermediği için kazalar meydana geliyor vatandaşlar can ve mal güvenliği açısından büyük sorun ve sıkıntı yaşıyor.
Hem yaya hemde araç trafiği bakımdan sıkıntı arz eden bölgede vatandaşlar acilen çözüm bulunmasını her iki tarafında yararına olabilecek ortak noktada buluşulmasını istiyor. Cadde yoldan ayrılan bölümde ilerleyen araçlar zig zag çizerek kaza oluşmasında önemli rol oynuyor. Akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu dönemlerde sorunun önemi daha da artmakta. 25-30 metrelik yol mesafesi herhangi bir girişimde bulunulmadığı için yol açılamamakta yıllardan beri süren sorunlardan ötürü vatandaş dolmuş vaziyette olup artık imza toplayacaklarını belirttiler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şikayet Edecekler
Barış Mahallesi sakinleri imza kampanyası başlatarak konuyu yol açılmasına izin vermeyen TÜBİTAK yönetimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet edeceklerini, konuyu dile getireceklerini belirtiyorlar.
Bataklıktan Gelen Koku Vatandaşları Rahatsız Ediyor
TÜBİTAK'ın yol yapılmasına izin vermediği bölgede bulunan bataklık ve pis koku vatandaşlar tarafından tepki görmekte. Vatandaşlar oluşan kokunun hem çevre hemde insan sağlığına zarar verdiği için ortadan kaldırılmasını istiyor. Yol yapımının gerçeleşmemesi halinde ise kokunun kaldrılması istiyorlar. Yolun açılmasına izin verilmeyen vatandaşın şikayetine neden olan ve her gün binlerce aracın gelip geçtiği bölgeden www.gebzegazetesi.com canlı yayın gerçekleştirdi.
Canlı Yayınları İzlemek İçin Tıklayınız.
“Ölüm Geçidinde“ Barış Mahallesi Muhtarı Erol Yıldız Gebze Gazetesi Canlı Yayınında
Gebze Barış Mahallesi Muhtarı Erol Yıldız mahalle girişinde ölüm geçidi diye adlandırılan yolda Gebze gazetesi canlı yayınında Barış Mahallesi Muhtarı Erol Yıldız Canlı Yayında Sorunları Dile Getirdi.
18 Yıldır Barış Mahallesi Muhtarı olduğunu söyleyen Erol Yıldız Barış Mahallesindeki sorunun yıllardır çözülemediğini dile getirdi. Erol Yıldız boş arazinin 1969 yılında TÜBİTAK tarafından kapatıldığını belirtti. Yıldız TÜBİTAK'ın ne yol verdiğini ne de çözüm ürettiğini söyledi. TÜBİTAK'ın kanalizasyonun, suyunu, pisliğini bizim çektiğimizi belirterek temizlenmesi gerektiğini belirtiyor. Mahalle muhtarı Yıldız sadece sorunlu olan yol için vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek "haftada 50 tane şikayet alıyorum bu yolu soruyorlar" dedi. Yıldız araç yoğunluğuna dikkat çekerek sabahtan akşama kadar 3-4 bin araç geçtiğini ifade etti. İmza kampayası başlattıklarını belirterek toplanan imzaları Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceklerini belirtti.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku