KÜLTÜR VE SANAT:
Öğrencilerine sinema sevgisini aşılayan matematik öğretmeni

03 Şubat 2024 Cumartesi 12:21

Küçüklüğünden beri sinemayla ilgilendiğini ve sinemanın hayata bakışını değiştirdiğini söyleyen matematik öğretmeni Ümit TATAR, öğrencilerine de sinema sevgisini aşılamak için bu yola çıktığını belirtti.


Öğretmenlik yaptığı Sırasöğütler Anadolu Lisesi’nde bir sinema grubu kuran Ümit TATAR, öğrencilerine “senaryo nasıl yazılır”, “çekim açıları nedir” ve “kısa film nasıl çekilir” gibi teorik dersler verdikten sonra onlardan bir senaryo yazmalarını istedi. Daha sonra öğrencilerinin kaleme aldığı senaryoyu çekmek için kolları sıvayan Ümit TATAR, film ekibini ve oyuncu kadrosunu da tamamen kendi öğrencilerinden oluşturdu. Filmin müziklerini ise müzik öğretmeni Ali ÖZTÜRK besteledi.



Orhun Kaan SOLAK, Ebubekir Sıddık KURT, İclal GÜN, Elif ÇELİK, İhsan KILIÇARSLAN, Elif Ahsen YILDIZ, Emine Damla GÜRCAN, Zeynep Azra SEVİM, Ebru BAYRAKTAR, Muhammet Kemal DURAN, Zeynep SERHAT, Ömür ERİŞ, Ediz Batı ARAS, Hurşit Efe ABATAY ve Muhammed ALİ’den oluşan film ekibine tek tek teşekkür ettiğini söyleyen yönetmen Ümit TATAR, çekimleri tamamlanan filmin isminin “Tek Kelime” olduğunu belirtti.



Yönetmenlik dışında kurguyu da üstlenen Ümit TATAR, filmin kısa sürede kurgusunu tamamlayacağını ve kurucularından biri olduğu Maksat Sinema Olsun’un YouTube kanalında yayınlayacağını söyledi.


Daha önce “
Denizi Unutma” (2018) ve “Umut Var” (2018) kısa filmlerinin yönetmen koltuğuna oturan Ümit TATAR, bu filmlerde de oyuncu olarak öğrencilerinin yanı sıra öğretmen arkadaşlarına yer vermişti.
(UĞUR TATAR)
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku