banner1006
 “Psikolojime dokunma.”diye boynumuza asıp gezsek diyorum.
“Ben de haber izliyorum, benim de telefonum,internetim vb. var.” yazsak alnımıza.
“Sorduk mu?” yazsak ya da kabalık mı olur?
Ülke olarak zor günler geçirdiğimizi bu ülkede yaşayanlar olarak biliyoruz illa bunu bas bas bağırmanıza gerek yok kardeşim.
“Bela geliyorum demez.” demişler ya bizim buralarda çığlık çığlığa geliyor.Ağzı olan konuşuyor, interneti olan paylaşıyor, kimse araştırmıyor, doğru mu gerçek mi sorgulamıyor, kurulu robot gibi çılgınca paylaşıyoruz.
Uzmanlar yayılan yanlış bilgileri düzeltmekten, yaratılan korku ve endişe ortamını kontrol altına almaya çalışmaktan asıl işleriyle ilgilenmeye fırsat bulamıyorlar.
Televizyonun neredeyse 24 saat açık olduğu evlerimizde ise tam bir kaos var.Yaşını başını almış ebeveynler çocukları için yetişkin evlatlar yaşını başını almış anne babaları için dertli ve endişeli.Hiçbir virüsün yaratamayacağı felaket senaryolarını zihnimizde kurup kurup duruyoruz.Kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz.
Bakan açıklama yapıyor saniyede bütün sosyal medya platformlarında yayılıyor.Sanırım insanlar Bakan yalnızca onlarla konuşuyor zannediyor.Yoksa bu çılgınca haberdar etme çabasının başka bir açıklaması olamaz.
Paylaşımlar resmi açıklamalarla kalsa iyi gayriresmî ses ve video kayıtları var bir de.Dün İtalya'daki dramı anlatan bir videoyu atan, lütfen paylaşalım diyen duyarlı vatandaş bugün virüsü tiye alan bir ses kaydı gönderebiliyor.Biz duyarlı olmakta bile istikrarlı olmayı beceremiyoruz.Dün ağladığımıza bugün gülebiliyoruz.
Beni en çokta umudumuz olan gençlerimiz üzüyor.Edebiyatı iyi olmak dışında içinde tek satır doğru bir cümlenin olmadığı paylaşımları, bilhassa gençler harıl harıl copy-paste yapıyorlar.İnsan kendi geçmişine atasına neden söver.Hiç mi okumaz hiç mi araştırmaz.O yazıya denk geldiğin gibi bu yazıyada denk gelir misin bilmiyorum genç kardeşim ama biz Kosova'da kan gölüne dönüşen savaş meydanında kanıyla bayrağına renk verenlerin torunlarıyız.O yüzden bizi her felaketten BİRLİĞİMİZ kurtarır.Böyle dönemlerde taraf olmak bertaraf olmaktır.Bu paylaşımların bu süreçlere hiçbir faydası olmayacaktır psikolojik buhranlar yaratmaktan başka.

Birde ideolojik kimliklere bürünenler, ülkenin sosyal hayatındaki gündemini siyasal hayata malzeme yapmaya girişenler var.Bazı şeylerin siyaseti olmayacağını hala idrak edememiş ama kendini dava insanı olarak adlandıranlar var.Demek ki önce insan olmak lazım.İnsan olmadan bir davanda olamıyor demek ki.Toplumsal bir felaketten siyaset yapmaya kalkmak tedavi gerektiren bir durumdur.Yanlı paylaşımlarla iktidarcılık oynamak da, virüsten bile iktidarı sorumlu tutarcasına paylaşım yapmak da mide bulandırıcı.Kimsenin derdi A ya da B değil.Herkes ülkesinde huzurlu günler arzuluyor.
Bizi ekşimiş siyaset anlayışı ya da cahilliklerinizle mücadele etmek zorunda bırakmayınız.
Çünkü biz müsadenizle bu süreçte hijyen ve sağduyu mücadelesi vermek istiyoruz.
Evde kalın.
Sağduyulu kalın.
Okur kalın.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934