banner1036
Hazır Web Sitesi ile Sitenizi Anında Kurun

29 Mart 2022 Salı 11:20

 Günümüzde firmanızın ya da verdiğiniz kişisel hizmetlerin varlığı, internetteki varlığınızla ölçülür. Fiziki olarak mağaza adresi bulunmayan birçok firma bile internet üzerinden yaptığı satışlar ile büyüyebilir. Bu nedenle çalışma hayatında başarı, iyi bir web sitesine sahip olmaktan geçer. Bundan 6-7 yıl önceye kadar web sitesi kurulumu günleriniz alırdı. Profesyonel bir site için ayrıca bir danışmanlık hizmeti almanız gerekirdi. İhtiyaçlar doğrultusunda gelişen teknoloji çok basit adımlarla web sitenizi hazır hale getiriyor.

Bu yazımızda, web sitesi nasıl kurulur sorusuna yanıt veriyor ve en iyi ve en uygun fiyatlı hazır web sitesi kurma yollarını sizlere sunuyoruz.

Web Sitesi Kurmak için Gerekenler

Web sitesi kurmak için öncelikle web sitenizin hangi alanlarda özelleşmesini istediğinize karar vermeniz gerekir. Eğer işletmeniz için bir web sitesi istiyorsanız, ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi web sitenizde tanıtıp satışını yapabilirsiniz. Kişisel bir web sitesi kurmak isterseniz sitenizin hangi konularda bilgi vereceğine karar vermelisiniz.

Teknik anlamda ise üç temel ürüne ihtiyacınız var: Bunlardan ilki, internet sitenizi barındıracak bir alan; yani bir hosting. Diğeri ise web sitenizin alan adı, yani domain. Son olarak, bu iki ürünü sağladıktan sonra içeriklerinizi yönetmek için CMS adı verilen bir içerik yönetim sisteminin kurulumu gerekir. Bu üç temel alt yapıya sahip olduktan sonra özgün temalar ve eklentiler ile web sitenizi kişiselleştirebilir ve işlevini arttırabilirsiniz.

İnternet sitenizi fiziksel bir mağaza gibi düşünürsek; hosting mağazasının bulunduğu muhit, domain mağazanızın dış cephesi ve kapısı, içerik yönetim sistemi mağaza düzeniniz, tema ve eklentiler mağazasındaki ayrıntılar ve kullandığınız şablon ise iç mekan tasarımınız sayılabilir.

Depolama Alanı- Hosting

Web sitenizin içeriğini depolayacak ve internet sitesi adresinize tıklandığında içeriğinizin görüntülenmesini sağlayacak hizmete hosting adı verilir. Her sitenin kullanım amacına göre farklı ihtiyaçları vardır. Örneğin, yeni başlayanlar için kısıtlı bir depolama alanı yeterli olabilirken, profesyonel hizmetler için limitsiz depolama alanı, trafik geçişi ve birden çok web sitesi kapasitesi gerekli olabilir.

 

Sınırsız SSD Hosting paketleri ile

Natro farklı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek hosting paketleri sunar. Yeni başlayanlar için başlangıç paketlerinin yanında profesyoneller için limitsiz kapasite sunan paketlere sahip Natro ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Alan Adı/Domain

Her web sitesinin bir adresi vardır. Bu adres tek ve siteye özgüdür. Domain dediğimiz alan adı sitenizin görünen yüzüdür. Müşterilerinizin siteniz hakkındaki ilk izlenimi internet sitenizin adresine bağlıdır. Domain adınızı seçerken aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz:

      İnternet adresiniz, site içeriğiniz ile uyumlu olmalıdır.

      Site uzantıları mümkün olduğunca .com, .net gibi karşınızdakine kurumsallık uyandıracak şekilde seçilmelidir.

      Bu uzantılarla istediğiniz adresi alamıyorsanız ve sitenizin isminden eminseniz yeni nesil uzantıları da tercih edebilirsiniz.

Kısacası domain seçimi sitenizin ve işletmenizin başarısı için oldukça önemlidir. Natro’nun profesyonel domain yönetim hizmetini kullanarak, sitenize iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. NatroSite ile .net.tr, .org.tr, com.tr uzantılarına sahip alan adınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

Almak istediğiniz internet adresinin başka bir işletme tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için öncelikle “domain sorgula” işlemini yapmalısınız. Uygun domaini bulduktan sonra son aşamaya geçebilirsiniz.

 

İçerik Yönetim Sistemi: CMS

Teknik olarak son aşamada, içeriğinizi hangi araçları kullanarak ekleyeceğinize karar vermelisiniz. Daha önce yalnızca HTML kodu yazabilenlerin uzmanlaştığı site kurulumu, hazır web siteleri ile herkesin rahatlıkla yapabileceği bir işe dönüştü. Bu gelişme, web sitesi kurulumunun hem maddi hem zaman maliyetini düşürdü.

Tema ve Eklentiler

Bu üç temel altyapıyı hazırladıktan sonra yapmanız gereken sitenizin içeriğine uygun temalar ve eklentiler ile sitenizi zenginleştirmek. Tüm bu adımlara eşdeğer olarak, daha hızlı ve dinamik bir web sitesi tasarımı istiyorsanız, NatroSite hazır web sitesi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Web Site Kurmak İsteyenler için: Hazır Web Sitesi

Yukarıda belirttiğimiz gibi, alan adı web sitenizin kapısı ise web sitesi şablonunuz iç mekân tasarımıdır. Kapıdan girmeye ikna ettiğiniz bir müşteri, iç tasarımı beğenmezse bir daha o kapıdan girmeyebilir. Müşteri sadakati için doğru şablonlarla çalışmanız son derece önemlidir.

 

Hazır web sitesi hizmetleri ile web sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir, anında yayına başlayabilirsiniz. Atmanız gereken ilk adım, hazır web sitesi şablonları arasından içeriğiniz için en uygun olanı seçmektir.

 

Şablon seçiminde dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde özetleyebiliriz:

 

      Seçtiğiniz şablon, sitenizin içeriği ile uyumlu olsun. Örneğin, bir yoga eğitmeninin iş dünyası için hazırlanmış daha statik bir şablon kullanması, ziyaretçilere çekici gelmez.

      Öne çıkarmak istediğiniz içerikler için kolay ulaşılabilir sekmeler olduğundan emin olun.

      Sitenizin dinamik ya da statik bir içeriğe sahip olmasına bağlı olarak yeterli esneklikte bir şablon seçimi yapın.




En İyi ve En Uygun Fiyatlı Hazır Web Sitesi için: NatroSite

Yukarıda bahsedilen adımlarda zaman kaybetmemek ve kaybolmamak için en iyi yöntem hazır web sitesi hizmetlerinden faydalanmaktır. Böylece, kazandığınız ekstra zamanı daha kaliteli içerikler üretmekte kullanabilirsiniz.

 

NatroSite içeriğinize uygun hazır web site tasarımı ile hızlı bir şekilde yayına başlayabileceğiniz profesyonel hizmetler verir. NatroSite İş Dünyası, Kişisel Tanıtım, Seyahat ve Turizm, Restoran ve Yemek, Perakende/ E-ticaret gibi hazırladığı özel kategorilerle sitenize en uygun tasarımı bulmanızı sağlar. Yapmanız gereken, bu hazır konseptlerden en uygun olanı seçerek karşınıza çıkan formu ve bilgileri doldurmak ve sitenizi yayınlamak.

 

NatroSite ürünlerinden birini seçtiğinizde, hosting, domain, tasarım ve diğer pek çok modül için ekstra ücret ödemezsiniz. Kurulumları ve senkronizasyonları için ayrıca zaman harcamazsınız. Akıllı site sihirbazı ile içerikleriniz kolayca yönetebileceğiniz bir seçenek olan NatroSite, en iyi ve en uygun fiyatlarla ihtiyacınıza uygun paketler sunar.

 

Başlangıç paketi 11 farklı modül ve 25 bin ziyaretçi kapasitesi ile yeni başlayanlar için çok uygun bir seçenektir. NatroSite Süper Başlangıç paketinde ise ürün ve fiyatlar modülü, ekip ve şubeleriniz modülü, blog ve makale modülü gibi ekstra hizmetler bulunur. 26 modül desteği, sınırsız fotoğraf yükleme ve ziyaretçi kapasitesi ile NatroSite kurumsal paketi ise işletmelere özel fırsatlar sunar. Web sitenizi oluşturmadan önce Natro hazır web sitesi ürünlerini kapsayan NatroSite paketlerini mutlaka incelemelisiniz.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bu Merkez İzmitli Gençlerin Yeni Buluşma Noktası...
İzmit Yeşilova'da bulunan ve TFF Eski Başkanı merhum Hasan Doğan'ın adını taşıyan gençlik merkezi binasında...

Haberi Oku