SİYASET:
Bakan Işık; 'Böyle dünya olmaz”

11 Nisan 2015 Cumartesi 13:17

G20 Türkiye Dönem Başkanlığı’nde A20 sempozyumu Gebze’de yapıldı. Gebze Kent Meydanı’nda bulunan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ve çok sayıda STK temsilcisiyle iş adamı katıldı.

ÇİLER’DEN BAKAN’A TEŞEKKÜR!

Toplantıda konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler; ‘Kocaeli’de tanımı yapılmış 13, Gebze bölgesinde 9 organize sanayi bölgesi var. Gebze’nin yeri çok ayrı ve önemlidir. Bu anlamda G20 zirverisini de geleceğe yanan bir ışık olarak görüyorum ve bu toplantının Gebze’de yapılmasından dolayı mutluyum’ dedi. Bakan Fikri Işık’a Gebze Teknik Üniversitesi ve Bilişim Vadisi projelerinden dolayı teşekkür eden Çiler, salondan Bakan Işık için alkış istedi.

ARTIK ŞEHİRLERDE YARIŞIYOR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise yaptığı konuşmada, G20 zirvesinin öneminden bahsederken A20 toplantısının Gebze’de yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Köşker, ‘G20 zirvesinin iyi anlaşılması, yaygınlaşması için böyle bir organizasyon düzenledik. Bu toplantının Gebze’de yapılmasından dolayı büyük mutluluk taşıyorum. Artık ülkeler değil, şehirler de yarışıyor. Bu anlamda yol, alt yapı ve park çalışmalarının yanında farklı vizyonlarla şehre bakmamız gerekiyor. Bu toplantı Gebze’de ekonomi, STK, akademi ve siyaseti bir araya getirmiştir. Son toplantıda büyük önem taşıyacak ve akademisyenler burada G20 öncesi yorum ve düşüncelerini aktaracak’ dedi.

SURİYE İÇİN DEMOKRASİ İSTEDİK

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; ‘Biz öyle bir medeniyet mensuplarıyız ki, kendisi için istemediğini başkası için istemiyiz. İstiyoruz ki Türkiye’de demokrasi daha da çok güçlensin ama bölgemizde de demokrasi güçlensin. Benim çıkarlarım burada demokrasiyi uygun bir rejim olarak kılmıyor, ben demokrasiyi istemiyorum derseniz, terörü desteklersiniz. Bu kadar vahşetin bu kadar cinayetin işlenmesinde bu ülkelerin politikaların ciddi katkısı vardır. Biz Türkiye olarak hiçbir terör örgütüne güzel bakmak bizim kitabımızda yazmaz. Bu noktada Türkiye’nin dış politikası çok açıktır. Suriye’de gelin serbest seçimleri yapın, bu seçimlerin sonucunda Esad kazanırsa bizim başımızın üstündedir. Orada kim iktidar olursa orada demokrasi kök salsın. Hiç kimse Türkiye’nin geleceği için endişe taşımıyor. İktidarlar doğru iş yaparsa halk sandıkta cevap verir, yanlışta varsa yine halk tarafından gereken cevap verilir” dedi.

GELİR ADALETSİZLİĞİ İÇİN BİR ADIM ATTIK

Işık; “Eğer bugün bir tarafta insanlar çok yedikleri için obezite, şekerden hayatlarını kaybediyorsa, buna rağmen dünyanın bir kısmı da açlıktan ölüyorsa dünyanın geleceği için çok büyük edişe verici. Türkiye’de 2008 krizinden sonra gelir dağılımındaki adaletsizlikte makasın kapandığı nadir ülkelerden bir tanesiyiz. Emeklilerimize seyyaren zam yaptık. Biz herkese şunu veriyorum demedik.  Bin liranın altında maaş alan emeklilerimize 100 lira zam yapıyoruz dedik. Ayrıca 145 lira olan yaşlı aylığını 200 liraya çıkartıyoruz. Bunları yaparken sıkıntı çeken emeklilerimize destek vermiş olduk. Aynı zamanda gelir dağılımındaki adaletsizliğine karşı bir adım attık. 1 Temmuz’dan itibaren piyasaya 500-600 milyar girecek bir kaynak oluşturduk. Hükümet önceliklerini buna göre belirlerse kazanır. Türkiye’nin bu noktada çok acı tecrübeleri var. Biz emeklilere seçim öncesi zam verip, seçimden sonra bir gecede her şeye zam yapıldığı dönemleri unutmadık. Akşam yattığınızda mazot 3 lirayken, bir gecede 4 lira oluyordu. Geleceğin dünyanın da en önemli alanlardan bir tanesi gelir dağılımındaki adaletsizliğin düzeltilmesi.’ dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MHP, DEM Parti ile bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı...

Haberi Oku