GÜNDEM:
Sahip çıkalım!

22 Haziran 2015 Pazartesi 14:28

 Suriye’de ki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler zor şartlar altında yaşamaya devam ediyor. Gebze bölgesinde yaşayan, bir çoğu dilencilik yaparak bir çoğu ise çok düşük ücretlere çalışarak hayatını devam ettiren Suriyelilere en azından bir sıcak çorbayla sahip çıkılmalı.

Onlar ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmışlardı. Yüzbinlerce kişiyi öldüren Esed zulmünden kaçarak Türkiye’de hayatlarını devam ettiren Suriyeli Muhacirler Ramazan ayında kendilerine uzanacak bir sıcak çorba ve yardım elini bekliyor. Bir çoğu dilencilik yaparak bir çoğu ise ülkelerindeki mesleklerini burada ucuz ücretlere yapan Suriyeli göçmenler kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. 
HAYIRSEVERLER EL UZATMALI
Gebze bölgesinde binden fazla Suriyeli Ailenin yaşadığı biliniyor. Bu ailelerden Darıca’da yaşayanlara, Darıca Belediyesi barınma ve gıda konusunda büyük destek oluyor. Fakat hayırseverlerin de ülkemize sığınan savaş mağduru Suriyeli ailelere destek vermeleri gerekiyor. Bir çoğu Ramazan ayında bile bir tabak sıcak çorbaya hasret kalan ve dilenmeye devam eden Suriyelilere sahip çıkmak, geçmişte bu misyonu üstlenen Türk toplumunun tarihe karşı sorumluluğu. 
HERKES YARDIM EDEBİLİR
Bu konuda her vatandaş üzerine düşeni gücü ölçüsünde rahatlıkla yapabilir. Sokaklarında yaşayan Suriyelilere Gebze bölgesinde ki komşuları en azından gıda yardımı yaparak sahip çıkabilir. Suriyelilerin iftar sofralarına konacak her gün bir tabak çorba, bir adet ekmek bile onları mutlu etmeye yetecektir. Özellikle küçücük yavruların mutluluğu bu insaniyeti yapmanın huzurunu yaşatacaktır. (Evren Kızıltaş) 

banner982
Anahtar Kelimeler
Sahip çıkalım!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Mursec ECO: Kablosuz Nem Alıcı ile Sağlıklı...
Evde veya iş yerinizde keskin rutubet kokusu almak, duvarlardaki hafif kabarmaları fark etmek ya da sabahları...

Haberi Oku