14 yıllık AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı tarihinde, kurucu yönetim kurulu üyesi olup Milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan en şanslı isim 4 kişi.
2001 tarihinde Metin Gökçe bakanlığında kurulan AK Parti Gebze ilçe teşkilatının üzerinden 14 yıl geçti. AK Parti Gebze kurucuları arısında olup milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanların sayısı 4’te kaldı. AK Parti kurucuları arasında ilk piyango Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a vurdu. Gebze kurucularından olan ve daha sonra darıca belde teşkilatında görev yapan Şükrü Karabacak, 2004 yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkanı seçildi. 2009 ve 2015 yerel seçimlerinde de görevine devam eden Şükrü Karabacak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gibi üç dönem ara vermeden görev yapan üç belediye başkanından biri.
İKİNCİ ŞANS KÖŞKER’İN
AK Parti Gebze kurucusu olup şansın güldüğü ikinci isim ise Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker. Gebze teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Köşker, 2002,2004 ve 2007 seçimlerinde adaylık için şansını denedi ama olmadı.2009 seçimlerinde yeniden aday olan ve Gebze belediye başkanlığı kokuttuğuna oturan Köşker, 2015 seçimlerinde yeniden aday gösterilerek Gebze belediye başkanı seçildi.
OKUR TEK SEFERDE VEKİL OLDU
İlçelere ayrılmamış Gebze’de 2003-2008 yılları arasında ilçe başkanlığı yapan AK Parti Gebze ilçe teşkilatı kurucusu Mehmet Ali Okur ise, kurucular arasında siyaseten en yüksek makama gelen ilk isim oldu. AK Parti’de göreve başladığı 2001 yılından 2011 genel seçimlerine kadar hiçbir yere aday olmayan Okur, 2011 Milletvekilliği genel seçimlerinde meclise giderek Kocaeli’ni temsil eden ilk kurucu ilçe yöneticisi ve ilçe başkanı oldu.
SON ŞANS TOLTAR’IN
AK Parti Gebze İlçe teşkilatında kurucu olarak görev yapan ve yüzü son galen isim ise Dilovası Belediye başkanı Ali Toltar. Gebze ilçe kurucu yönetim kurulu olarak AK Parti’de siyasete devam eden Toltar, 2004,2007 , 2009 ve 201e seçimlerinde adaylık denemesi yaptığı AK Parti’de başarı olamazken, son yapılan 2014 yerel seçimlerinde başkan olmayı başardı. Mücadeleci siyasi kimliği il bilinen Ali Toltar, 1.5 yıldır Dilovası belediye başkanlığı koltuğunda oturan ve yüzü gülen son Gebze ilçe kurucu yönetim kurulu üyesi.