banner1036
GÜNDEM:
Yük Taşımacılığında Yeni Dönem

12 Mart 2022 Cumartesi 23:43


Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasıyla birlikte, nakliyat sektörü de yeni bir döneme girmiş oldu. Akıllı cihazların ve dijital sistemlerin daha yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla birlikte varlık kazanan bu yeni dönem, lojistik faaliyetlerinin tüm tarafları için bir dizi avantajı da beraberinde getirdi. 


Yük Taşımacılığında Dijitalleşme


İnsan yaşamında her geçen gün daha fazla alanı kaplamaya başlayan dijitalleşme, yük taşımacılığı alanında da çeşitli olanaklara sahip. Bu olanaklardan yararlanmayı başaran firmaların sahip oldukları avantajlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Zaman ve Maliyetten Tasarruf: Klasik yöntemlerle lojistik operasyonlarının tamamlanması için daha fazla zaman harcanır ve aynı zamanda yüksek maliyetler söz konusu olur. Dijitalleşmenin getirdiği olanaklardan yararlanmak ise operasyonların optimize edilmesine, insan iş gücüne duyulan gereksinimin azalmasına, maliyetlerin düşmesine ve lojistik operasyonunun daha kısa sürede tamamlanmasına olanak tanır. 
  • Entegrasyon: Dijitalleşmenin yük taşımacılığı alanına sağladığı en büyük yararlardan biri de farklı sektörler ve sistemler arasında entegrasyon sağlayabilmesi. Operasyon esnasında sürecin tüm aktörleri, akıllı cihazlar üzerinden gerekli takipleri sağlayabilir. 
  • Rota Optimizasyonu: Nakliyat sektöründe tüketilen yakıt, en önemli gider kalemleri arasında. Bu da hangi rotanın kullanılacağı ile doğrudan bağlantılı bir husus. Özellikle uzun mesafeli yük taşımacılığı yaparken, hatalı rota seçimi yapılmasına bağlı olarak maliyetler büyük oranda artış gösterebilir. Dijitalleşme ve özellikle de yapay zekâ tabanlı harita uygulamaları sayesinde lokasyon analizi yapılabilir, bu analizlere bağlı olarak rota optimizasyonu sağlanabilir. Sonuç olarak taşıma işleminin yapılabilmesi için en kısa rota hesaplanır. 
  • Yüksek Müşteri Memnuniyeti: Lojistik hizmeti sunarken müşterilerin memnuniyetlerini sağlamak, faaliyetlerin devamlılığına yardımcı olur. Aynı zamanda memnun müşteriler tarafından yapılan kulaktan kulağa reklamlar sayesinde hizmet ağı genişler. Dijitalleşme, tüm lojistik süreçlerin daha profesyonel bir şekilde yürütülmesine yönelik sunduğu olanaklar sayesinde, müşteri memnuniyetini de maksimum düzeye çıkarır. 


Lojistik ve E Ticaret


Dijitalleşme, lojistik sektöründe olduğu kadar ticarette de büyük dönüşümlerin yaşanmasını beraberinde getirdi. Son yıllarda fiziki ticaretin payını önemli ölçüde azaltan ve hemen hemen her dalda pastanın büyük payını kapan e ticaret de bu dönüşümün sonuçlarından biri. Alışveriş yapmak isteyen bireylere tek bir noktadan dünyanın her yerindeki ürünlere ulaşabilmeyi mümkün kılan bu olanak, özellikle gençler arasında büyük bir popülariteye sahip. Bu durumun farkına varan pek çok fiziki ticaret markası da e ticarete geçiş yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak e ticaretin de kendine has pek çok zorluğu mevcut. Özellikle satılan ürünün tedarik edilmesi, paketlenmesi, alıcıya ulaştırılması ve gereksinim olması halinde geri iadesinin sağlanması gibi bir dizi faaliyeti barındıran e ticaret lojistiği, dikkat gerektiren hususlar arasında. Bu yüzden de e ticaret firmalarının taşımacılık hizmeti alacakları firmayı iyi seçmeleri gerekli. 


Neden Nakilnat.com?


E ticaret firmaları için ya da herhangi bir nedenden dolayı lojistik firmasına gereksinim duyanların doğru taşıyıcıyı bulmalarında dikkat etmeleri pek çok husus mevcut. Günümüzde lojistik hizmeti veren çok sayıda firma ve araç olsa da hepsinin aynı derecede kaliteli hizmet verdiğinden söz edebilmek olanaksız. Nakilnat.com bu noktada önemli bir boşluğu doldurarak araç sahipleri ya da nakliyat firmaları ile taşınacak yükü olanları bir araya getiriyor. Dijitalleşmenin sunduğu tüm olanaklardan aktif olarak yararlanan ve bu sayede tüm müşterilerine maksimum düzeyde memnun kalacakları hizmetler sunan firmamızı tercih ederek siz de sorunsuz bir şekilde nakliyat gereksiniminizi karşılayabilirsiniz. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku