Bu yıl 35. Düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı' ve '26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı' Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. Tüyap Kitap Fuarı’nı başladığı tarihten beri ilgiyle takip ediyorum. İlk olarak taksim’de başladığı günden beri kitap fuarını kaçırmamaya çalıştım.
  Bu yıl açılışına da davetli olmama rağmen yoğun çalışmalarımızdan dolayı katılamadım. Ancak ilk fırsatta çok önemsediğim bu fuara mutlaka gideceğim. Bir milletin en önemli can damarı kültürdür. Bu nedenle kitap fuarlarını kaçırmamak gerekiyor. Sizlerinde mutlaka gitmenizi tavsiye ediyorum. Fuara bu yıl, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.
  Kocaeli’de Kitap Fuarı konusunda Tüyap’dan geri kalmıyor. Kocaeli’de bu yıl 8.kez düzenlediği kitap fuarıyla binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. 8 yılda 664 bin kişiyi ağırlayan Kocaeli kitap fuarı, 350 farklı katılımcıyım da okurlarla buluşturdu.fuar kapsamında 450 etkinlik yapılırken, 8 fuarın tamamına da giderek bu güzel anlara şahitlik ettim. Kültürel çalışmalara büyük önem veren ve kentimizin bu konuda eksiklerini gideren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nu da kutluyorum.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Okurlar, Avrupa'nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na ilk günden yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Okulların düzenlediği etkinliklerin yanı sıra diğer okurların ilgisi yoğun olduğu ifade edilirken, gazetelerden edindiğimiz bilgilere göre Fuara, her yaştan kitap meraklısı ziyaretçi akın ediyor. 
Bu yıl 35.si düzenlenen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, "Felsefe ve İnsan" temasıyla kitapseverlere 'merhaba' dedi. Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuar, 12-20 Kasım tarihlerinde Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Sevilen yazarların ağırlanacağı fuarın bu seneki onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ionna Kuçuradi oldu. Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuarda, Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları yapılacak. Fuarın ilk günü konuşmacı olarak Ataol Behramoğlu, ilerleyen günlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ümit Meriç, Dücane Cündioğlu, Talha Uğurluel gibi ilgiyle takip edilen yazarlar katılacak. Felsefe alanındaki okumalarını geliştirmek isteyenler için Türk- İslam ve Batı dünyasının felsefe birikiminin en güzel örnekleri bu listede bulunuyor. 

ONUR KONUĞU ALMANYA

Bu yıl, İstanbul Kitap Fuarı'na onur konuğu ülke olan Almanya'dan 28 yayınevi katılırken, fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecekler. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak. Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981