banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
Kocaeli Eskihisar Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na Başvurular Sona Erdi

02 Aralık 2021 Perşembe 14:17

Yarışmaya Çok Sayıda Film Geldi  

Gala gösterisi ve ödül töreni  Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 200. yıl dönümü olan 2022 yılı içinde düzenlenecek.


İKTAV Vakfı Düzenledi 

İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Vakfı tarafından  ilk defa düzenlenen  ve çok önemli medya sivil toplum kuruluşlarının proje ortağı olduğu festival, belgeselciliği  teşvik etmek etmeyi ve yeni belgeselcilerin yetişmesine destek olmayı amaçlıyor. 

Neden Eskihisar?

Bu festival, Eskihisar’da düzenlenerek başta Türk  müzeciliğinin kurucusu ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in müzesi ve mezarının olduğu; Kartacalı komutan Anibal’ın anıt mezarının bulunduğu; birbirinden güzel sivil mimari özellikleriyle mahalle kültürünün yaşadığı Gebze Eskihisar Köyü’nün tarih, kültür ve sanat yönünü ortaya koymak ve sanayi bölgesi olarak bilinen Kocaeli̇ Gebze’nin kültür ve sanat yönünden zenginliğini tanıtmayı amaçlıyor.

Gebze’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı anısına 

Birincisi  düzenlenen Kocaeli̇ Gebze Eskihisar belgesel Festivali’ne katılan  filmlerin ön seçici kurul tarafından değerlendirmeleri yapıldıktan  sonra, filmler kamuoyu ile paylaşılacak ve dereceye girenlerin ödülleri Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü anısına 2022 yılı içinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku