banner1006
   Adaletli Yöneticiler’e…

  Güler yüzlü bir yönetici her istediğini yaptırabilir mi çalışanlarına?

  Aradaki güven duygusu, tüm kırgınlıkları bir anda yok ederek maneviyata dönüşür mü?

  Çalışma hayatında birçok yöneticiyle tanışır insanoğlu, kimi sert mizaçlıdır ve övünür bu  tavrıyla, kimi yönetemez aksine farkında olmadan yönetilir belki de. Yukarıdaki soruyu bana sorduran çok değerli müdürümüzün her toplantı da bizlerden esirgemediği güler yüzüydü.

  Tatlı, samimi bir tebessümün size ne kadar güç verdiğini hissetmek bu yazının ana kaynağı. Sevildiğini bilmek, değer görmek, kendinize olan güveninizi artırdığı gibi, elinizden gelenin en iyisini yapma cesareti verir size. Ve siz gülümseyen, takdir eden şef ya da müdürünüzün karşısında kendinizi çok güçlü hissedersiniz.

  İster baba olun, ister anne ya da öğretmen, isterseniz yüz bin çalışanlı bir yerde müdür. Gülümseyin ve motive edin çalışanlarınızı. Kim bilir, çalışanınıza vereceğiniz güç, belki de sizin tebessümünüzde saklı. Yanınızdakinin eşiyle boşanma aşamasında olmadığını, hasta bir evlada sahip olmadığını ya da çok değerli bir yakınını kaybetmediğini nereden bilebilirsiniz ki? Ve hayata bağlanmak, çalışmak için aldığı gücün sadece sizin gülüşünüz ve anlayışınızda saklı olmadığını…

 Gülümseyin ve güç verin çevrenizdekilere,

 umut olun hüsrana uğramış yarınlarına,

 bileğine güç, yüreğine şifa olun.

 Yönetilmeyin yönetin.

 Nasıl mı? Hz. Ömer’in adaletini sorun önce vicdanınıza, hani derler ya kurumun çıkarı diye bırakın yalakalıkları, birilerinin güveni çok önemliyse sizin için, en başta Rabb’inizin rızasını hedef edinin. Eğer yaptığınız iş Hakk’ın rızasına uygunsa zaten işin ehlisiniz demektir.  Gerisini ehliyetsiz olanlar düşünsün. Unutmayın belki de birilerinin yanlışının başlangıcı ya da bitişi sizin adalete karşı tebessüm etmenizde. Hakk’ın adaletine… Benim payıma ne düşecek bu durumdan derseniz eğer:

“Siz “tebessüm sadakadır” hadis-i şerifini şiar edinip, bire on kazanacak, maddi ve manevi bütün müjdeleri, ufukta zaten yaşayacaksınız.”

                                                                                                                                    ÖZLEM KARTAL

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934