GÜNDEM:
Hayaldi, gerçek oldu!

02 Temmuz 2016 Cumartesi 10:36

Bir rüya, bir hayal gerçek oldu. 6 yıl önce İstanbul-İzmir Otoyolu projesi çerçevesinde temelleri atılan Osmangazi Köprüsü resmen vatandaşın kullanımına açıldı. Dünyanın en büyük 4.asma köprüsü, Körfez geçiş süresini 4 dakikaya indirecek ve Bayram sonuna kadar da ücretsiz olacak.

Bir zamanlar hayal olan İzmit Körfez Geçişi Osmangazi Köprüsü tarihi bir törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Eddy Rama ve Devlet ricalinin yoğun katılımıyla yapılan açılışla İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Otoyolun en önemli güzergahı vatandaşlın kullanımına sunuldu. Bayram sonuna kadar ücretsiz kullanılacak Köprünün açılmasıyla beraber vatandaşlar akın ettiler. Tarihi bir anı yaşadığımızı ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihin en eski yerleşim yerlerinin ve ticaret yollarını bulunduğu bu bölgede Dilovası ile Altınova kendi alanında dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa'nın da en büyük ikinci asma köprüsünün açılması için buradayız. Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum. Bu köprüyle İstanbul-İzmir arası 3 saatin altına düşecek.”dedi.

KUTLU YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım ise, Köprünün yapılışında Ulaştırma Bakanı olarak yer aldığını ve her adımını yakından takip ettiğini hatırlatarak, “İzmir'e bugün İstanbul'dan kara yoluyla gidiş 8 saati aşıyor. İnşallah köprü ve devamındaki otoyolla birlikte bu süre, 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet bu. Vakit nakittir dedik; dünyanın sayılı projelerinden, önemli projelerinden birini bugün aziz milletimizin hizmetine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 50 yıl boyunca bu köprü 'yapıldı yapılacak' diye zaman kaybettik. Ne zamana kadar? Bir ses yükseldi İstanbul'dan, bir kutlu yürüyüş başladı. AK Parti'nin ayak sesleriydi. 2002 Kasım seçimlerinde liderliğinizde iş başına gelen AK Parti Türkiye'nin makus tarihini değiştirecek, önemli hizmetleri birer birer milletimizin kullanımına sunuyor."diye konuştu.

BAYRAM HEDİYESİ

Konuşmaların son bölümünde açılış kurdelesi kesilirken Cumhurbaşkanı recepo Tayyip Erdoğan, beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, Köprü’nün Ramazan Bayramı sonuna kadar açılışa özel ücretsiz olacağını söyledi. Yüklenici firmalara teşekkürlerini ileten Erdoğan’ın bu müjdesi büyük sevince yol açtı. Köprünün çok tartışılan geçiş ücreti ile ilgili de müjde Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan’dan geldi. Aslan daha önce 35 Dolar+KDV olarak geçiş ücretinin 89 TL’ye indirildiğini ve KDV’nin yüzde 8’de sabitlendiğini bildirdi. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Gerçek Oldu!Hayaldi
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

AK Parti Heyetinden Başkan Büyükgöz’e Taziye...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya ile...

Haberi Oku