banner1036
GÜNDEM:
Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı Yok Oluyor

21 Temmuz 2022 Perşembe 13:05

Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com gazete gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesin de yayınlanan makalelerim
Çevre ve iklim değişikliğinin konuşulduğu ve dünya gündeminde olduğu bir dönemde su kaynakları ormanlar ve çevreyi korumanın ne kadar önemli olduğunuda ortaya çıkmakta. İklimler değiştiği için sel ve su felaketleri yaşanıyor. Tabiat güzelliklerimiz ve hayat kaynağımız suların korunmasına büyük önem vermemiz gerekirken maalesef su kaynaklarımızı korumuyoruz. 40 yıldır gazeteci ve belgeselci olarak yakından takip ettiğim Türkiye’nin en tanınan tabiat parkı olan İstanbul’un yanı başında Kocaeli Gebze Ballıkayalar tabiat parkının her geçen yıl nasıl yok olup gittiğinede canlı şahitlik yapıyorum.
Ballıkayalar Tabiat Parkının Son Hali
Türkiye’nin 7. ve en tanınan bilinen tabiat parkı olan Kocaeli Gebze Ballıkayalar tabiat parkının son durumu gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve devri alem belgeseli tv programı www.devrialem.tv canlı yayın yaparak Ballıkayalar tabiat parkının 40 yıllık canlı şahidi olarak tabiat parkının nasıl yok olduğunu ağaçların nasıl kuruduğunu suyun nasıl kirlendiğini üzülerek gördüm , sizleri bugün 19 Temmuz 2022 tarihinde çektiğimiz canlı yayınla baş başa bırakıyorum.
Ballıkayalar Tabiat Parkı ile İlgili daha önce Gebze Gazetesi
www.gebzegazetesi.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yazdığım bazı yazıların linklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Daha önce kaleme aldığım Ballıkayalar Tabiat Parkı ile ilgili yazılar
Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkındaki kirliliği Türkiye Gündemi ne getirdiğimiz yazımı sizlerle bir kez daha paylaşıyorum
Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndaki Kirlilik Türkiye Gündeminde
Kocaeli Dilovası Demirciler Köyü’nde Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın su kaynağının nasıl kirletildiği Türkiye gündemine geldi. Ballıkaya Tabiat Parkı’nın yok olmaması için çalışma başlatılmalı. Ballıkayalar Tabiat Parkına sahip çıkılmalı.Marmara denizi ve İzmit Körfezi’nde deniz salyası çevre felaketinin gündemde olduğu bu günlerde Ballıkayalar’ın kirletilmesi tepkilere neden oluyor.Kanal 7 TV’de Cumartesi günü saat 11:30'da yayınlanan Gündüz Gece programında, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndaki su kaynağının nasıl kirlendiği, Demirciler Köyü’nde çiftçilik yapan Davut adlı vatandaş tarafından Kanal 7 TV’ye anlatılan bölümü Gebze Gazetesi’nde www.gebzegazetesi.com canlı yayınında.
Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda çok büyük çevre kirliliği yaşanıyor. Su kirli akıyor, çok sayıda Çınar ağacı kurumuş durumda.Cumartesi günü kanal 7 TV’de Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın su kaynağı ile ilgili Demirciler Köyü’nden bir vatandaş ile yapılan söyleşi yayınlandı.Gazetemizde de yer verdik.Ballıkayalar Tabiat Parkı ile ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, çevre ve şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir ekipleri Türkiye’nin en çok tanınan Kocaeli Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı ile ilgili geniş bir rapor hazırlayarak, çevre kirliliğinin önlenmesi için önlem alınmalı.
Kanal 7 TV Gebze ve Dilovası’nı Tanıtıyor
Gebze ve Kocaeli bölgesini her fırsatta tanıtmaya devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışında belgesel çekimlerimiz devam ederken Gebze ve Kocaeli’ye gelen belgeselciler ve TV programcılarına destek olup rehberlik yapıyoruz.Kanal 7 ekibine rehberlik yaptık. Kanal 7 TV’de Gebze ve Dilovası kültürünü tanıtan programın 2. bölümü yayındı. Programda gazeteci ve belgeselci olarak bölgenin tarihi ile ilgili yaptığım konuşmaları, Gebze Gazetesi www.gebzegazetesi.com canlı yayınında yayınlayarak okurlarımız ile paylaştık.
GÜNDÜZ GECE ANADOLU’NUN İZİNİ SÜRÜYOR
Gazetemiz kurucusu İsmail Kahraman’ın rehberliğinde geçtiğimiz ay Gebze, Darıca, Dilovası, Demirciler ve Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda çekilen Gece Gündüz programının 2. bölümü cumartesi günü saat 11:20’de yayınlandı.Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece turuna hız kesmeden gezmeye devam ediyor. Memleket hasreti çekenlerin özlemini dindirmek isteyen Gündüz Gece, Anadolu topraklarının güzelliklerini karış karış dolaşarak Kanal 7’de ekrana taşıyor. Bu hafta Kocaeli Gebze ve Dilovası’nı tanıtıyor.Programın özet bölümünü Gebze Gazetesi’nde canlı yayınladık.
Kocaeli Dilovası Demirciler Köyü’nde Meyve Bahçeleri
Kanal 7 TV’de Gündüz Gece programında Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Demirciler Köyü’nde çiftçilik yapan vatandaş tarafından anlatılan köyde meyvecilik bölümü Gebze Gazetesi’nde www.gebzegazetesi.com canlı yayınlanıyor.
Kocaeli Dilovası Demirciler Köyü’nde Yemek Kültürü
Kanal 7 TV’de Gündüz Gece programında Kocaeli Dilovası ilçesi Demirciler Köyü’nde hayvancılık yaparak ailesine katkı sunan Ferda Duz Hanım tarafından köy yemeklerinin tanıtılıp anlatıldığı bölüm Gebze Gazetesi’nde www.gebzegazetesi.com canlı yayınlanıyor.
(Kaynak gebze gazetesi
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB MARMARA GGK’DAN ANITKABİR ZİYARETİ
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haberi Oku