Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince kent genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda 112 olayda 118 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Adli işlem yapılan şüphelilerden 104’ü serbest bırakılırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 13 kişi ise tutuklandı.
Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Emniyet ekiplerinin operasyon ve uygulamalarında;
110 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
49 gram skunk
96 gram esrar
79 gram metamfetamin
171 gram sentetik kannabinoid hammaddesi
9 gram amfetamin
1 gram kokain
123 adet sentetik ecza
63 adet ecstasy
ele geçirildi.
Operasyonlarda ayrıca 17 bin 445 TL para ve 2 hassas terazi ele geçirildi.
Jandarma Operasyonlarında 15 Şüpheliye İşlem
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin aynı tarihler arasında gerçekleştirdiği operasyon ve uygulamalarda ise 12 olayda 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Şüphelilerden 1’i hakkında adli kontrol kararı verilirken, 14 şüpheli serbest bırakıldı.
Jandarma ekiplerinin operasyonlarında ise 9 gram skunk, 2 gram bonzai, 2 gram kokain, 18 adet sentetik ecza, 29 kök kenevir bitkisi ve 22 gram metamfetamin ele geçirildi.
Kocaeli Valiliği, kent genelinde uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.











