GÜNDEM:
HÜNKAR ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİ İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

04 Mayıs 2023 Perşembe 15:20

  FATİH SULTAN MEHMET HAN  3 MAYIS 1481’DE VEFATININ 542.YILINDA GEBZE HÜNKAR ÇAYIRINDA SADE BİR TÖREN İLE ANILIDI

HÜNKAR ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİ VE FATİH MÜZESİ NE ZAMAN YAPILACAK…?.

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan tarafından yıllar önce millet bahçesi ve Fatih Panorama Müzesi yapılacağını açıklamış bu konuda belediye başkanlarına talimat vermişti. Millet bahçesi ile ilgili Anadolu Ajansı tarafından Fatih’in vefat yıl dönümünde 3 Mayıs 2021 tarihinde medyaya servis edilen haber

https://www.aa.com.tr/tr/yasam/millet-bahcesine-donusturulecek-hunkar-cayirinda-sultan-fatihin-hatirasi-yasatilacak/2227787
https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/millet-bahcesine-donusturulecek-hunkar-cayirinda-fatihin-hatirasi-yasatilacak/0

Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından millet bahçesi ve Fatih Müzesi yapılacağı açıklanan Hünkar Çayırı İle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz  daha önce Hünkar Çayırı’nda açıklamalar yaparak millet bahçesi ve müze inşaatına en kısa zamanda başlanacağı açıklanmıştı .Hünkar Çayırı projesi ile ilgili 2019 yılında Ulusal ve bölgesel medyada yayınlanan haberler

     HÜNKAR ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİ HABERİ

https://www.haberler.com/amp/baskan-buyukgoz-hunkar-cayiri-na-fatih-in-manevi-12712722-haberi/

     HÜRRİYET GAZETESİNDE YAYINLANAN HABER

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/kocaeli/gebze/baskan-buyukgoz-hunkar-cayirina-fatihin-mane-41396288
https://www.sondakika.com/amp/haber-millet-bahcesine-donusturulecek-hunkar-cayiri-nda-14106738/

  BUGÜN 3 MAYIS 2023 FATİHİN VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLAMA YAPMALI

       GEBZE BELEDİYESİ DAVET MESAJI

Çağ açıp Çağ Kapatan İstanbul Fatihi Cennet mekan Fatih Sultan MEHMED Han ı Vefatının 542. Yıl dönümünde; bugün 3 Mayıs 2023 de minnet, saygı ve dualarla anıyoruz.

Zinnur BÜYÜKGÖZ Gebze Belediye Başkanı

ANMA PROGRAMI

TARİH: 3 Mayıs Çarşamba

SAAT: 10.00 Fatih Otağı Hünkâr Çayırı

SAAT: 11.00 Gebze Kent meydanı GKM

KONUŞMACI: Doç. Dr. Oğuzhan Aydın

                       ….

  2 YIL ÖNCE GEBZE GAZETESİNDE YAYINLANAN MAKALEM

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=4541&t=makale

   FATİH VE HÜNKAR ÇAYIRI VEFA BEKLİYOR

Fatih 541 Yıl önce 3 Mayıs 1481 yılında Gebze Hünkâr Çayırı’nda vefat etti. Kocaelili Yetkililer anma toplantısına katılmayarak Fatih’e vefasızlık yaptılar. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın millet bahçesi ilan ettiği Hünkâr Çayırı’nda hiçbir çalışma olmaması Hünkâr Çayırı’nın ranta kurban mı gidecek sorularını sorduruyor. Hünkâr Çayırı’nın bir vakfa sayılma girişimi Kocaeli kamuoyunun tepkisi ile durmuş, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan dönmüştü.

Çağ açıp çağ kapayan İstanbul’u fethederek Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Gebze’de Vefatının 541.yılında sade bir törenle anılırken Kocaelili yetkililerin Hünkâr Çayırındaki Fatih’i anma toplantısına gelmemesi tepki ile karşılandı.

Gebze Hünkâr Çayırı’nda 3 Mayıs 1481’de vefatının 541.yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Hanı Rahmet Minnet ve Şükranla Anıyoruz. www.iktav.com kültür hizmeti olarak hazırladığımız Fatih’in Gençlere Örnek Hayatı Belgeselimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere tüm ecdadımız ve geçmişlerimizin ruhuna bir Fatiha üç ihlas okuyalım El Fatiha …

HÜNKAR ÇAYIRI’NIN MİLLET BAHÇESİ OLMASI NE OLDU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün 2021 tarihli geçtiğimiz yıl yaptığı basın açıklaması Gebze’de büyük tartışmalara sebep olan Askeri Kışla alanının Millet Bahçesi yapılacak olmasının ardından, daha önce düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ihale tarihinin 25 Mayıs’ta olacağını belirtti. Zinnur Büyükgöz Hünkâr Çayırı’nda ise ihale tarihinin henüz netleşmediğini belirterek: “25 Mayıs’ta da Kışla Millet Bahçesi’nin ihalesi yapılmış olacak. Artık günler tarihler sabit hale geliyor. Bugünlerde yine belli olacak Hünkâr Çayırı’nda ihale süreci açıklanacak. Büyük ve ortak ölçekli yatırımlar ile Gebze’de 2021 yılını dolu dolu yaşayacağız. Geleceğe dönük, popülist olmayan yarını yaşayacak çocuklarımızı bu kentte yaşarken yaşam standartlarını yüksek olduğu alanlarını kazandırmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kamuoyu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’den. Hünkâr Çayırı millet bahçesinin son durunu ile ilgili açıklama bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Millet Bahçeleri müjdesi başlıklı makalemde Hünkâr Çayırı’nın Cumhurbaşkanı tarafından millet bahçesi ilan edildiği ile ilgili bir bölümü paylaşıyorum.

“…Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Gebze Bölgesi’nin beklentilerine karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Gebze Hünkâr Çayırı ile Gebze tarihi Askeri Kışlası’nın millet bahçesi olarak halkın hizmetine açılacağı müjdesi vermesi, bir milyon nüfusa sahip Gebze bölgesinde sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği tarihi Hünkâr Çayırı ile Gebze tarihi askeri Kışla sadece ve sadece Gebze halkına kazandırılmış oldu. Ne kadar sevinsek azdır. Hünkâr Çayırı Gebze ve Kocaeli’nin kamuoyunun birlikte verdiği mücadeleyle satıştan kurtarılmıştı, Askeri Kışlada Gebze halkının çağrılarına kulak veren siyasi iradenin kararıyla kentimize kazandırıldı. Gebze bir değil, iki Millet Bahçesi’ne sahip olarak Türkiye’de örnek bir kent olacak. Kazanan Gebze olmuştur, kazanan tarihi kimliğimiz olmuştur.  Kaynak Gebze Gazetesi )

Evet Hünkâr Çayırı’nda neden millet bahçesi projesi gecikiyor. Hünkar Çayırı ranta kurban mı gidecek endişesi taşıyor konuyla ilgili belediye başkanları açıklama yaparak endişeleri gidermeli.


banner982
Anahtar Kelimeler
MakaleIsmail Kahraman
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku