banner1036
GÜNDEM:
Polisan İşçisine Zam

01 Nisan 2022 Cuma 11:49

 Lastik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Polisan Boya ve Kimya fabrikasında çalışan 450 işçiyi ilgilendiren topu iş sözleşmesi önceki gün imzalandı. İşveren ile sendika arasında devam eden görüşmelerde işçilerin ücretlerine yüzde 52 oranında zam yapıldı. Yüzde 52 oranındaki zammın üzerine seyyanen 500 lira da ek zam verildi. İki yıllık yapılan sözleşmeye yeni maddeler de eklendi.

SAĞLIK SİGORTASININ TAMAMI İŞVERENDE

Sendika ve işveren arasında yapılan görüşmelerde sözleşmenin ilk yılı işçilerin ücretlerine yüzde 52 oranında, ikinci yıl ise enflasyon artı 300 lira zam yapılmasına karar verildi. İşçilerin sosyal haklarına yüzde 50 ile yüzde 70 arasında zam yapılırken, işçilerin katkısı ile yapılan özel sağlık sigortası bu sözleşmede değişti. Özel sağlık sigortasında işçilerin üzerindeki pay kaldırıldı ve sigorta maliyetinin tamamının işveren tarafından karşılanması konusunda anlaşma sağlandı.

SENDİKA AİDATINI İŞVEREN ÖDEYECEK

Yıllık izinlere birer gün ekleyen sendika, yarım günlük izin olan arefe gününü tam izin günü olmasını sağladı. Sosyal paket içinde yer alan gıda yardımına ek olarak bu sözleşmede deterjan yardımı da eklendi. İşçilerin ücretlerinden kesilen sendika aidatı artık ek prim olarak işveren tarafından ödenecek. Bu yeni hakla birlikte işçilerin bir yevmiyesi sendika aidatı olarak kesilmeyecek.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku