GÜNDEM:
BELGESEL TADINDA GEBZE KİTAP FUARINDAN NOTLAR

09 Mayıs 2023 Salı 10:41

  GEBZE 2.KİTAP FUARINA KATILIP www.iktav.com. KÜLTÜR HİZMETİ OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ KİTAPLARIMIZI TANITIP www.gebzegazetesi.com DAN CANLI YAYINLADIK

AN İTİBARİ İLE 7 MAYIS 2023 GEBZE GAZETESİ KİTAP FUARINDAN CANLI YAYIN

GAZETEMİZ KURUCUSU VE DEVRİ ALEM BELGESEL YÖNETMENİ İSMAİL KAHRAMAN KİTAP VE BELGESELLERİNİ TANITIYOR

İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi Vakfı kültür hizmeti olarak İsmail Kahraman tarafından hazırlanan onlarca kitabı www.ismail.net sayfasından ücretsiz indirip okuyabilir ve başta TGRT Belgesel tv olmak üzere birçok televizyon kanalında her gün yayınlanan devri alem belgesel programlarını www.devrialem.tv web sayfasından ücretsiz indirip izleyebilirsiniz.

KİTAP FUARINDA BİR YAZAR HİKAYESİ

Gebze kitap fuarında kitaplarını imzalayan çobanlıktan yazarlığa geçiş hikayesini ilk kez www.gebzegazetesi.com okurları ile paylaşan Eyüp Yelgen Gebze Gazetesi canlı yayınında hayat hikayesi ile ilgili izleyicilere bilgiler veriyor.

GEBZE MEYDANINDAN CANLI YAYIN

BU YIL 2.Sİ DÜZENLENEN GEBZE KİTAP FUARININ KURULDUĞU BÖLGE SİYASİ PANAYIR HAVASINA DÖNDÜ

AN İTİBARİ İLE  7 MAYIS 2023 GEBZE   MEYDANINDA SEÇİM HEYECANI www.gebzegazetesi.com CANLI YAYINDA

….

8. MAYIS 2018’DE KOCAELİ’DE DÜZENLENEN KİTAP FUARI İLE İLGİLİ YAZDIĞIM BİLGİ NOTU

Kitap fuarında Kocaeli belgeseli

Kocaeli’yi tanıma ve tanıtma kampanyası başlatmalıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli’de yaşayanların yüzde 85’i Kocaeli’yi tanımıyor dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile. www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com olarak 10. Kocaeli kitap fuarında özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli’yi tanımak ve tanıtmak için kampanyalar başlatmalıyız. Kocaeli’yi önce kendimiz sonra başkalarına tanıtmalıyız dedi.

KOCAELİ BELGESELİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Medya ve bilge şehir Kocaeli medyası söyleşisinde. Kocaeli ile ilgili hazırladığım marka şehir. Kocaeli tarih kültür sanat bilim ve sanayi belgesel sinevizyonunu davetlilerle birlikte izledik. Belgesel sinevizyonu sizlerle paylaşıyor görüş öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Kocaeli belgeseli fragmanı

KİTAP FUARI İLE İLGİLİ BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA ÖNERİMİZ

http://www.gebzegazetesi.com/kocaeli-kitap-fuariyla-ilgili-baskan-karaosmanogluna-onerimiz-makale,2360.html

Kocaeli Kitap Fuarı’yla ilgili Başkan Karaosmanoğlu’na önerimiz

Kocaeli 10. Kitap Fuarı gerçekten görülmeye değer, birçok yayın evinin, yayıncı ve yazarın katıldığı büyük bir organizasyon. Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen ve 10 yıldır devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Kent kültürü açısından, kente aidiyet duygusu açısından bu tür organizasyonlar çok önemli. Kocaeli Kitap Fuarı’nda birçok yazar ve yayıncı bir araya geldiler. Kitap Fuarı’nı gezip, görmeyenler mutlaka gezip görmeliler. Yazarlarla ve yayıncılarla ilgili bilgi almalılar.

KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA KOCAELİ’NE BİRAZ DAHA ÖNEM VERİLEBİLSEYDİ

Bilge Şeyh’in adıyla Kocaeli’de düzenlenen kitap fuarının bana göre en eksik yönü Kocaeli’nin biraz daha ön plana çıkartılmamasıydı. Madem bu kitap fuarı Kocaeli adıyla düzenleniyor, Kocaeli her yönüyle tanıtılabilir, kent kültürü için çok özel çalışmalar yapılabilirdi. Kitap Fuarı’nın belli bir zamanı Kocaeli’nin değerlerine tahsis edilebilir, 12 ilçeye de birer stant tahsis edilerek ilçelerimiz bu stant da kendi kültür değerlerini, yazarlarını, yayıncılarını, turizm ve sanat değerlerini ön plana çıkartarak kitap fuarına gelen yazar ve yayıncılara Kocaeli’nin ilçeleri de tanıtılmış olabilirdi.

KOCAELİ KİTAPLARI SERGİSİ AÇILABİLİRDİ

Kitap fuarının bana göre en eksik yönlerinden birisi de şuydu. Kocaeli üzerine birçok kitaplar yazıldı. Kocaeli bölgesinde birçok filmler çekildi. Kocaeli ile ilgili yazılan kitaplar ve filmler Kocaeli kitap fuarında sergilenip, Kocaeli’nin kültür değerleri ön plana çıkartılabilir, Kocaeli’yle ilgili kitap ve kültür hizmeti yapacaklar teşvik edilerek kitap fuarında bir farkındalık oluşturulabilirdi. Kocaeli üzerine çalışan yerel ve genel yazar, yayıncı akademisyenler teşvik edilir, ödüllendirilebilirdi.

Bunlar bizim kişisel düşüncelerimiz. Bir eleştiri değil sadece bir öneri. Ama kitap fuarı her yönüyle güzel bir organizasyon. Arttırılıp, geliştirilerek devam etmesi ve önümüzdeki yıllarda bu düşüncelerimize yer verilmesini bekliyoruz.

BASIN TARİHİ SERGİSİ VE PANELLE KOCAELİ’YE VEFA BORCUMUZU ÖDEDİK

Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türk basın tarihi ve Bilge şehir Kocaeli basını panelinde, Kocaeli basınının 160 yıllık geçmişi ile ilgili bilgi verip, İletişim fakültesi öğrencileri ile yerel medya çalışanlarının sürekli birlikte projeler üretmesi konusunda açıklama yaptım. Kocaeli 10. Kitap fuarında Eğitimci Yazar Galip Ataman’ın yönettiği panelde İsmet Çiğit, Sadun Çetin ve Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile birlikte katılıp Kocaeli ve basının sorumlusu ile ilgili görüşlerimizi kitap severlerle paylaştık. Bir saatlik panelde konuşmacılar birbirinden önemli konulara değindiler ve görüşlerini açıkladılar. Panel ve söyleşide yaptığım konuşmada Kocaeli basının 160 yıllık geçmişi olduğunu Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te Cumhuriyeti ilanının Kocaeli basın toplantısında yaptığına işaret ederek Kocaeli’de çok güçlü bir basının olduğunu ve halende en çok gazeteye sahip Kocaeli ilçeleri arasında Gebze basının yer aldığını açıkladım. Kitap fuarına katılanların. Fuarda açtığımız basın tarihi sergimizi gezmelerini ayrıca Gazeteciler Cemiyeti tarafından açılan Basın müzesini ziyaret etmelerini istedim.

PANEL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kitap fuarında basın tarihi ve fotoğraf sergimiz büyük ilgi gördü. Kocaeli 10 Kitap Fuarı’nda açtığımız Türk basın tarihi Kocaeli ve Gebze basınının 100 yıllık serüveni ve tarihi Kocaeli fotoğrafları sergimiz büyük ilgi gördü.

Gerek panel gerekse fotoğraf sergisiyle Kitap fuarında Kocaeli üzerine faaliyette bulunmanın gönül huzuru ve vefa borcunu ödemenin mutluluğu içerisindeyim.

Türk basın tarihi ve bilge şehir Kocaeli basını panelinde Kocaeli basınının 160 yıllık geçmişi ile ilgili bilgi verip iletişim fakültesi öğrencileri ile erel medya çalışanlarının sürekli birlikte   Projeler üretmesi konusunda açıklama yaptım.

Kocaeli 10. Kitap fuarında Gazeteci Eğitimci Yazar Galip Ataman’ın yönettiği panelde İsmet Çiğit, Sadun Çetin ve Özgür Kocaeli Gazetesi genel yayın yönetmeni ile birlikte katılıp Kocaeli ve basının sorumluluğu ile ilgili görüşlerimizi kitap severler paylaştık.

Bir saatlik panelde konuşmacılar birbirinden önemli konulara değindiler ve görüşlerini açıkladılar.

Panel ve söyleşide yaptığım konuşmada Kocaeli basınının 160 yıllık geçmişin olduğunu, Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te Cumhuriyeti ilanının Kocaeli basın toplantısında yaptığına işaret ederek Kocaeli’de çok güçlü bir basının olduğunu ve Hale’nde en çok gazeteye sahip Kocaeli ilçeleri arasında Gebze basının yer aldığını açıkladım.

Kitap fuarına katılanların fuarda açtığımız basın tarihi sergimizi gezmelerini ayrıca adli gazeteciler cemiyeti tarafından açılan Basın müzesini ziyaret etmelerini istedim.

Panel büyük bir ilgi gördü.


banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku