CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze’nin il olması gerektiğini belirterek, bu konuda beyanname imzaladıklarını ve Gebze’nin İl olmasını desteklediklerini açıkladı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz ile gazetemizin konuğu oldu. Hürriyet 1 Kasım seçimleri öncesi gazetemize çarpıcı değerlendirmeler yaptı. CHP’nin Kocaeli tarihinde ilk kadın Milletvekili olma özelliği taşıyan Hürriyet, “Ben hukukçuyum. Vicdani değerleri yüksek olan birisiyim. Üniversite bitince siyasete girmeye karar verdim. Siyaset benim için hizmet etme aracıdır.
GEBZE İL OLACAKTIR
Gebze’nin İl olmasını CHP olarak desteklediklerini ifade eden Hürriyet, Gebze’nin il olma sorunu var. Gebze’ye haksızlık yaptılar. Bize nasıl olsa oy veriyorsunuz deyip Gebze’den aday göstermediler. CHP olarak biz Gebze’nin önemini biliyoruz. Eğer tek başına iktidar olursak imzalarımızı attık Gebze’yi il yapmak istiyoruz. Bu sözümüz bu seçimde de geçerli olacak. Gebze il olmak istiyorsa burada yaşayanların lobilerle sıkıntısı varsa çözüm adresi CHP. Bu iradenin yapabilme koşullarının sözünü verdik. Verdiğimiz sözlerin hepsini tutmaya çalıştık, peşinden yasa teklifleri verdik bir çoğu Mecliste bekliyor. Onları çözecek yetkiye kavuşamayınca elimiz kolumuz bağlanıyor. 2023’e kadar Gebze il olacaktır. Ama bu sanayileşmenin önüne geçmek lazım. Burası sanayiye doydu artık.
KOCAELİ’Yİ MARKA YAPACAK ATILIMLAR
Kocaeli üzerine değerlendirmeler yapan Hürriyet, “Kocaeli’nin kimliği tam anlamıyla oturmuş değil. Arada kalmış bir yer. Sanayi kenti diyemiyorsunuz, turizm diyemiyorsunuz, sağlık diyemiyorsunuz. Gündelik projelerle, hep satmaya dönük, borç ödemeye dönük işler yapılıyor. Sadece bunlara dönük politikalar yapılıyor. Kocaeli’ye marka değeri katacak atılımlara ihtiyaç var. Gelişen Kocaeli’yi göz önüne alarak ön görüyle yatırımlar yapmak gerekiyor. Trafik, yatırım, hasta, Üniversite sorunu var.