GÜNDEM:
Kocaeli'de

08 Eylül 2016 Perşembe 10:32

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Kurban Bayramı süresince kaçan kurbanlıkların çevreye zarar vermeden yakalanması amacıyla "kurbalık yakalama timi" kuruldu. 

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale etmek için oluşturulan, 12 ilçede görev yapacak ekiplere, Büyükşehir Belediyesinin İzmit'teki mezbahanesinde eğitim verildi. 

Veteriner Hekim Nuri Aydın tarafından verilen eğitimlerde, hayvan yakalama esnasında dikkat edilmesi gerekenler, hayvanı sakinleştirmek için kullanılan teçhizatlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Ekiplere kullanacakları ekipmanları uygulamalı olarak anlatan Aydın, hayvanı yakalamak için kullanılan uyuşturucu iğnelerin de ete hiçbir zarar vermediğini belirtti. 

Kurbanlığı kaçan vatandaşlar "153 Alo Zabıta" hattından yardım talep edebilecek.(AA) 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

17 Ağustos’un 27’nci yılında anlamlı...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 27’nci yılında İzmit Cumhuriyet...

Haberi Oku