GÜNDEM:
İlk akıllı fabrika Gebze'ye!

30 Eylül 2016 Cuma 09:32

Gebze’de bulunan General Electrick (GE) fabrikası, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in katılımıyla düzenlenen programda Gebze’deki Güç Transformatörleri Fabrikasını, akıllı fabrikaya dönüşeceği müjdesini verdi.

 Gebze bölgesinde bulunan Türkiye’nin önemli firmalarından General Electric (GE), Gebze Güç Transformatörleri Fabrikası’nu bölgedeki ilk akıllı fabrikaya dönüştüreceğini duyurdu. Yatırım planlaması ve test laboratuvarı açılışı için fabrikada düzenlenen organizasyona Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy, GE Güç Transformatörleri Ürün Grubu Küresel Genel Müdürü Hakan Karadoğan ve iş adamları katıldı.

ÖRNEK OLACAK AKILLI FABRİKA OLUŞTURACAĞIZ!

Programda konuşma yapan GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy, “2012 yılından bu yana Türkiye’deki çalışan sayımızı üç kat artırdık. Bugün Türkiye’de 8 ayrı lokasyonda 2000’in üzerinde çalışanımız ile ülkemizin öncelikli iş alanlarına yönelik faaliyet göstermekten, yerel üretim, inovasyon, ihracat ve istihdama katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.  Geçen yıl faaliyete geçirdiğimiz GE Türkiye İnovasyon Merkezi ile yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, LED, sağlık ve yaşam bilimleri endüstrilerinde yerel inovasyonun gelişimine odaklandık. Bugün de Gebze güç transformatörleri fabrikasına yapacağımız yatırımlarla hem örnek bir akıllı fabrika oluşturacağız hem de endüstriye ve Türkiye ekonomisine olan katkımızı daha üst noktalara taşıyacağız” dedi.

14 YILDA 170 MİLYAR DOLAR YABANCI SERMAYE GELDİ

Programda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Türkiye’de son günlerde ekonomi gündeminde, ekonomi haberlerinde bir takım değerlendirme kuruluşlarıyla alakalı bilgilendirmeler var. Buna ilişkin olarak da değerlendirmelerin şöyle bir girişine baktığımızda gerçek dışı ve samimiyetsiz olduğunu görmekteyiz. Neden. Rakamlar ortada. 2002 yılı itibariyle hükümetlerimizin göreve gelmeden önceki bölüme baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti’ne doğrudan yabancı sermaye girişi rakamı 15 milyar dolar. 2002’den bugüne geldiğimizde AK Parti iktidarlarıyla hükümetimiz döneminde 14 yılda ülkemize gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 170 milyar dolar” dedi.

“2023’TE İLK ON EKONOMİDE OLACAĞIZ”

2023 hedeflerinden bahseden Bakan Yardımcısı Metin, “Biz Cumhuriyet tarihinde yapılan performansın şuanda senede yapılır hale getirilmiş bir ekonomi içerisinde bulunmaktayız çok şükür. 2015 rakamları 16 milyar 600 milyar dolar. İnşallah güzel, değerli yatırımlarla birlikte 2016 yılında daha da yukarılara çıkartacağız inşallah. O nedenle bu değerlendirmeleri gerçek dışı ve samimiyetsiz buluyoruz. Demokrasisiyle, hukuk devletiyle ve her alandaki reformist yaklaşımıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en büyük 17. Ekonomisi olmakla beraber 2023 hedefinde dünyanın ilk on ekonomisine girme mücadelesini devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

17 Ağustos’un 27’nci yılında anlamlı...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 27’nci yılında İzmit Cumhuriyet...

Haberi Oku