İsmail Kahraman'ın rehberlik yaptığı gezi programı il olarak Tavşancıldaki Kuvai milliye komutanı Yahya kaptanın anıt mezarı ziyaret edildi. Ardından Hereke'ye geçen öğrenci gurubu tarihi Sümerbank fabrikası, Abdülhamit camisi Alman imparatoru için yaptırılan Vilhem köşkü tarihi Ulupınar ve Hereke halı müzesi binası görüldü.Hereke ipek halıları ile ilgili bilgiler verilip 41 genç 41 gelecek öğrenci gurubu İzmit'te Atatürk'ün 16 Ocak 1923 de cumhuriyetin ilanı ile ilgili ilk basın toplantısı düzenlediği Kasr-ı Hümayün sarayı Atatürk ve Redif müzesi gezildikten sonra. Kocaeli gazeteciler cemiyeti başkanı Çetin Gürol'un rehberliğinde basın tarihi müzesi gezildi.
Gebzeli öğrenci gurubu Gayret harp gemisi ve. Hızır reis deniz altısı müzelerini gezerek gemiler hakkında askeri yetkililerden bilgi aldılar.
Kocaeli bilim merkezi ve Seka Kağıt Fabrikası müzesini gezen öğrenci gurubu Kocaeli tarih ve kültür gezisi turunu tamamlayarak Gebze'ye döndüler
Belgesel tadında kültür turuna katılan öğrenciler Gebze belediye başkanı Adnan Köşker'e teşekkür ettiler.











