GÜNDEM:
Karaosmanoğlu:  'Güçlü ekonomi için kadın istihdamı şart''

03 Temmuz 2018 Salı 10:52

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1988 yılından beri pastacılık ve unlu mamuller konusunda Kartepe’de faaliyet gösteren Beşüzzi Dondurulmuş Pasta Fabrikası’nı ziyaret ederek, çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi. Her fırsatta kentteki üretim merkezlerini ziyaret ederek işçilerle buluşan Karaosmanoğlu, el birliğiyle bir işçi ve sanayi kentini aynı zamanda bir cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade ederek, “Hepimizin gayesi huzurla, güvenle, barış ve kardeşlik içinde yaşayıp ülkemizi kalkındırmaktır. Kocaeli, sanayisiyle ekonomiye can verirken; doğasıyla, havasıyla, sosyal imkânlarıyla da vatandaşımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap veriyor” açıklamasını yaptı. 

 

“HEPİMİZ BU KENTİ, ÜLKEMİZİ VE İŞİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ” 

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de yer aldığı ziyarette yetkililerden bilgi alan Karaosmanoğlu, Türkiye’nin tüm bölgelerine dağıtım hizmeti bulunan fabrikanın, Birleşik Arap Emirliklerine, Orta Asya’ya ve Avrupa’ya ürünlerini ihraç etmesinin çok önemli olduğunu da dile getirdi. Beşüzzi Dondurulmuş Pasta Fabrikası işçileriyle birlikte yemek yiyen ve üretim alanında incelemelerde bulunan Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Bizler bu kentin sadece havasını, toprağını, suyunu paylaşmıyoruz. Biz, bu kentin derdini de, mutluluğunu da bölüşüyoruz. Bir sanayi kenti olan Kocaeli’miz bugün doğasıyla turizmiyle de cennetten bir köşe. Herkesin yaşamak istediği bir kenttir. Bunun için hepimize görevler düşüyor. Hepimiz bu kenti, ülkemizi ve işimizi sahiplenmeliyiz” ifadelerini sarf etti. 

 

“KADIN İSTİHDAMI ARTSIN DİYE BİRÇOK DESTEK VAR” 

Türkiye’de her geçen gün artan kadın istihdamının önemine de değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kadınımızın her alanda ve özellikle üretime katkı sunması ülkemiz için çok önemlidir. Unutmayalım ki; güçlü ekonomi için kadının istihdamı şarttır. Ülkemizde kadın istihdamı artsın diye birçok destek var. Hükümetimiz bu konuda çok önemli değişimler ve atılımlar gerçekleştirdi. Şahsen bu gelişmeyi, kadının iş ve sosyal hayatta etkin olması beni çok mutlu ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kocaeli, depreme karşı bilimi rehber alıyor
Kocaeli, depreme karşı bilimi rehber alıyor 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından afetlere karşı...

Haberi Oku