Saadet Partisi İzmit Belediye Başkan adayı Ahmet Özen, geçtiğimiz perşembe akşamı Luxor Garden Otel’de basın toplantısı düzenlemişti. Burada gerçekleştirilen toplantıda bir gazetecinin, "Karşınızdaki iki kadın rakibin partileri ittifakla seçime giriyorken sizin partiniz tek başına seçime giriyor. İzmit’i kazanmanız için diğer partilerin de oyunu almanız lazım, bunu nasıl başaracaksınız?” sorusuna verdiği cevapta “Yerel seçimler partilerin değil, adayların öne çıktığı seçimlerdir. Biz de bu düşünceden hareketle partisi, düşüncesi ne olursa olsun; tüm İzmitli'lere ulaşacak onlarla diyalog, iletişim kuracak ve oylarına talip olacağız. Benim bu şehirde diyalog kuramayacağım kimse yok. Nevzat Doğan'ın da gidip oyunu isteyeceğim .” demişti.
“Koltuğuma Talip Olmuşsun”
Geçtiğimiz Pazartesi günü bir basın kuruluşunun 5. Yıl resepsiyonunda karşısında Ahmet Özen’i gören Nevzat Doğan, esprili bir şekilde Özen’in basın açıklamasına atıfta bulundu; “Koltuğuma talip olmuşsun, oyumu da istiyormuşsun.” dedi. Bu diyaloğu sosyal medya hesabında paylaşan Özen, “Ben de yakın zamanda kendisini makamında ziyaret edip oyunu isteyeceğim.” ifadelerine yer verdi.
Siyasette kutuplaştırıcı söylemler üzerinden oy hesapları yapıldığı seçim dönemlerinde, ikili arasında böyle hoş bir diyalog geçmesi vatandaşlar tarafından umut verici olarak ifade edildi.











