banner1036
SİYASET:
Üniversite politikası iflas etti!

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:34

 Her ilçeye üniversite açmakla ülke sorunlarının çözülemeyeceğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Hep diyoruz, hükümetin ekonomi politikası değişmeli. Rant ekonomisinden vazgeçip istihdam ekonomisine geçmeli. İşte rant ekonomisinin en doğal sonucu işsizler ordusu." dedi.
4 İŞSİZDEN BİRİ ÜNİVERSİTELİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın 2015'te yayınladığı rapor, Türkiye'deki işsizlik gerçeğini gözler önüne serdi. Rapora göre, her 4 işsizden biri üniversite mezunu. 2000 yılında 143 bin olan üniversite mezunu işsiz sayısının 2015'te 774 bine çıktı.
TÜİK’in rakamlarına göre yapılan araştırmayla ilgili CHP Kocaeli Miletvekili Tahsin Tarhan yazılı bir açıklamada bulundu. AK Parti hükümetinin birbiri ardına 'niteliksiz üniversite' açma politikasının iflas ettiğini kaydeden Tarhan, üniversite mezunu işsizler ordusunun bunun en güçlü örneği olduğunu ifade etti.
HER İLÇEYE ÜNİVERSİTE TUTMAZ
Hükümetin tüm uyarılara rağmen neredeyse her ilçeye üniversite açmak gibi bir misyon yüklendiğini vurgulayan CHP'li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkıp araştırma yapmadan yurdun ücra köşelerine pıtırak gibi üniversite açıyorsunuz. Arz-talep dengesi gözetilmeden açılan bu üniversitelerde ne fiziki uygunluk var, ne de buralara koyacak öğretim görevlisi bulabiliyorsunuz. Görünen o ki, sadece kadrolaşma ve rant amacı güden üniversiteler kuruluyor. Sonuçta ne oluyor, kalitesiz eğitim alan, ya da hiç alamayan gençler piyasaya sürülüyor. Bunun da sonucu okumuş, üniversite mezunu işsizler ordusu… Yazık bu gençlere. Hükümet, bu politikasının iflas ettiğini bir an önce görmeli.”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku