banner1036
 Birinci Cihan Harbinin 100. Yılı dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehitler fidanda yaşasın kampanyası ve Kocaeli’nin her ilçesine Şehitler Hatıra Ormanı kurulması çalışması her türlü takdirin üstünde. Yapılan bu hizmetin önemi gelecekte daha iyi anlaşılacak. Bu çalışma bir çok belediye ve Valiliğe ilham kaynağı olacak. 
Gaziler Dağı’nın karşısında, eski cephanelik olarak bilinen Beylik Dağı dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu ile geçmişte yaptığımız söyleşi ve önerimiz gerçekleşti. Bizzat Sayın Başkan’ın özel desteği ile ilk etapta 630 civarında Çanakkale’de şehit düşen, Kocaelili şehitler için fidan dikildi. 
Aslında Genelkurmay Başkanlığı tarafından Kocaeli bölgesinde birinci cihan harbinde şehit olan asker sayısı 1377, bunun 630’u Çanakkale’de şehit oldu. Şimdilik Çanakkale Şehitleri’nin isimleri bizzat öğrenciler tarafından dikilen fidanla Beylik Dağı’nda yaşayacak. Ümidimiz Sarıkamış, Yemen ve Kurtuluş Savaşı gibi cephelerde şehit olan diğer askerlerimizin isimleri de daha sonra yapılacak bir organizasyonda fidanlarda ebedileşir. 
BEYLİK DAĞI, ŞEHİTLER DAĞI OLMALI!
Bu satırları henüz tören başlamadan kaleme alıyorum. Makalemi yazarak Beylik Dağı’nda ki şehitler fidanda yaşasın kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde organize ettiğimiz törenlere  gittim. Orada da dile getirmeye çalışacağım. Beylik Dağı’nın hemen karşısında ki Gaziler Dağı, birinci cihan harbi ve Gebze’nin kurtuluşunda askerlerimizin karargah merkezi kurduğu yerdir. Onun için Gaziler ismini almıştır. Şimdi o dağın tam karşısında fidan dikilen Beylik Dağı’da, Gaziler Dağı’na nazaran Şehitler Dağı olmalı. Burada ki alanlara Çanakkale, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı, Galiçya, Yemen, Hicaz ve diğer cephelerin adları ile bu cephelerde şehit olan askerlerin adlarına dikilen fidanlarla parklar kurulmalı. Gençlere milli tarih bilinci verilmelidir. Bu dağın adının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından Şehitler Dağı olarak değiştirilmesi için büyükşehir meclisinden karar çıkartmasını arzu ediyorum.
ÇANAKKALE BELGESELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Çanakkale Belgeseli hazırlattı. 18 yıldır başta Çanakkale ve Sarıkamış şehitleri olmak üzere Kurtuluş Savaşı ve diğer cephelerde ki şehitlikleri araştıran Devr-i Alem program yapımcısı ve Araştırmacı-Gazeteci İsmail Kahraman tarafından hazırlanıp sunulan Şehitler Mahşeri Çanakkale Belgesi, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve Kocaeli’nin ilçelerinde ki kültür merkezlerinde gösterime sunuldu. Büyük bir ilgiyle takip edilen belgesel önümüzdeki günlerde bir çok ulusal ve yerel kanalda da yayınlanacak. Çanakkale Belgeseli’ni izlemek için http://www.gebzegazetesi.com/kultur-ve-sanat/buyuksehirden-canakkale-belgeseli-h839.html ve www.kocaeligebze.tv adresinden izleyebilirsiniz. 
BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde Kocaelili şehitlerin anısına anlamlı bir çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Çanakkale’de şehit düşen Kocaelili askerlerin anısına Gebze Beylik Dağı’nda 100. Yıl Hatıra Ormanı yapacak. 
HAFIZALARIMIZA KAZINACAK
Hasan oğlu Mehmet, Ahmet oğlu Mustafa… Çanakkale’de şehit düşen ecdadımızın isimleri hep bu şekilde hafızalarımıza kazınır. Büyükşehir Belediyesi de dünya tarihinde eşi görülmemiş bir zafer elde eden şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması ve gelecek nesillerin hafızalarında sürekli hatırlanması amacı ile hatıra ormanı projesini hayata geçirdi.
630 ŞEHİDİMİZİN İSİMLERİ VERİLECEK
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anlamlı etkinliklerden olan hatıra ormanı, Gebze Beylik Dağı mevkiinde yapıldı. Hatıra ormanı, vatan için hayatlarını feda edip Çanakkale’de şehit düşen Kocaelili şehitlerimize özel yapıldı. Hatıra Ormanı’nda dikilecek fidanlara Kocaelili 630 şehidimizin isimleri verildi. Genç yaşta hayatlarını bayrak, millet uğruna feda eden şehitlerimiz dikilecek fidanlar ile sonsuza dek yaşatılmış olacak. 

Sonuç olarak, Kocaeli bölgesinde 40 yıla yakın gazetecilik yapan ve Devr-i Alem adıyla bir çok televizyon kanalında tarih ve kültür belgeseli yapan bir gazeteci olarak dün benim en mutlu günlerimden bir tanesiydi. Uzun süre verdiğimiz ‘Şehitler fidanda yaşasın’ kampanyamıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Karaosmanoğlu anlamlı bir destek vererek, Kocaeli kültür tarihine not düşmüş oldu. Kendisine teşekkür ediyor, törenlerde yapılan konuşma ve faaliyetleri yarın sizlerle bu köşeden paylaşacağım.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981