banner1036
EĞİTİM:
Bu eğitim sizi koruyacak!

28 Mayıs 2015 Perşembe 12:08

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından başlatılan Güvenli Sürüş Derslerini Gebze bölgesinde uygulamaya koyan Aşir Altınöz, bir günlük kursla sürücülere güvenli sürüş eğitimleri veriyor. Eğitimlerde hedef kaza halinde can kayıplarını önüne geçmek. Eğitim sorumlusu Altınöz, eğitimleri gazetemize anlattı. 

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği, trafik kazalarında can kayıplarının yaşanmaması ve kazaların önüne geçilmesi adına önemli bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından, sürücülere güvenli sürüş eğitimleri verilmeye başlandı.  Derneğin Eğitim Sorumlusu Aşir Altınöz, yürüttükleri projeyle ilgili gazetemize bilgi verdi. Altınöz sosyal sorumluluk olarak gördükleri bu projeyle can kayıplarının önüne geçileceğini söyledi.

HAYATTA KALMAYI SAĞLAYACAK

Dernek olarak Gebze Bölgesi’nde Kurum, kuruluş ve şirketlere eğitimler vermeye başladıklarını ifade eden Aşir Altınöz, tüm sürücüleri bir günlük eğitimden geçirdiklerini söyledi. Verdikleri eğitimin temel amacının öncelikle kaza halinde sürücülerin hayatta kalmasına yönelik olduğunu belirten Altınöz, ikinci planda ise Maddi ve yaralamalı kazaların önüne geçmek olduğunu ifade etti. Altınöz, verilen eğitimlerin, sürücülerin kaza halinde hayatta kalmalarını sağlayacağını söyledi.

EĞİTİMLER BAŞLADI

Güvenli sürüş eğitimlerine Tuzla’da Altur servis firmasına verdikleri eğitimlerle başladıklarını söyleyen Aşir Altınöz, Çayırova Emniyeti Trafik ekipleri ve Jandarma ekiplerine de güvenli sürüş dersleri verdiklerini açıkladı. Eğitimlere katılan sürücülerin kaza anında yapması gerekenleri öğrendiği için hayatta kalma olasılığının daha yüksek olduğunu ifade etti. Altınöz, “Bu eğitimler Türkiye genelinde verilip yaygınlaştığı zaman 5 yıl içinde büyük oranda azalacaktır. Bir günlük eğitimde teorik ve pratikte uygulama yapıyoruz.” Dedi.

CAN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Bu projeyi sosyal sorumluluk olarak gördüklerinin altını çizen ve kurumlardan destek beklediklerini ifade eden Aşir Altınöz, “Kazalarda ölümler yaşanmasın istiyoruz. Can güvenliği için önemli çalışma. Bu konuda başta Belediyeler olmak üzere diğer kurumlar ve firmalardan destek bekliyoruz. Özellikle sürekli trafik halinde olan araçları bulunan ticari firmalar, servisler, taksiler ile kurumların sürücülerini bir günlük Güvenli Sürüş eğitimlerine almak istiyoruz.”diye konuştu. 

UZMAN EĞİTMENLER

Kurs eğitimlerini veren eğitmenlerin alanlarında donanımlı olduğunu dile getiren Altınöz, eğitimcilerin Amerikan Driving Üniversitesi’nden Trafik Güvenliği eğitimi sertifikası almış uzman kişiler olduğunu belirtti. Seminer davetlerine açık olduklarını belirten Altınöz, ortalama 500 kişilik seminerler verebileceklerini kaydetti. Duyarlı şirketler ve kurumlarla bu eğitimleri düzenlemek istediklerini vurgulayan Altınöz, projeyi kapsamlı bir şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ

Trafik kazalarında en önemli faktörün insan odaklı olduğunu söyleyen Altınöz, “Yapılan istatistiklerde kazaların %70’inin insan, %10’unun denetim ve kalan %10’unun da yol durumundan kaynaklandığının altını çizen Altınöz, insan faktörünü azaltmaya çalıştıklarını kaydetti. Dünya üzerinde bulunan 400 Milyon aracın yarısının ABD’de bulunmasına rağmen, Kaza oranının ABD’de sadece %37 olduğunu açıklayan Altınöz, bunun sebebinin güvenli sürüşe verdikleri önemin olduğunu ifade etti. Altınöz, “Türkiye’de de bu eğitimler yaygınlaşmalı ve bu bilinç yerleşmeli. Bizde bunun için elimizden geldiğince çalışıyoruz, destek bekliyoruz.” Dedi.

AŞİR ALTINÖZ KİMDİR?

Aşir Altınöz, Edremit Anadolu lisesinden sonra, Adana Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Biyolog olarak bir süre çalıştıktan sonra Amerika’ ya gitti. Amerika’ da Sürücü güvenliğiyle ilgili eğitimler aldı. Bu ülkede Taksi ve Limuzin sürücülüğü dahil trafiğin içinde birçok işte çalıştı. Bu arada Trafik ve Sürücü güvenliği eğitimlerini tamamlayarak bu konuda eğitimler vermeye başladı. 2001 Yılından sonra Türkiye’ ye geri döndü .Aşir Altınöz, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Ülkemizde Trafik ve Sürücü Güvenliği konusunda yapılan çalışmalara katıldı. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile işbirliği içinde Türkiye’ de trafik kazalarını önleme adına neler yapılabileceği hakkında görüşmeler de bulundu. 2012 Yılında, Ufuk Küçükali’ yle tanıştı. Trafik ve Sürücü Güvenliği Eğitimleri hakkında görüş birliği sağladılar. Bu tarihten itibaren, kısaca Trafik Güvenliği adını verdikleri projeyi birlikte geliştirdiler.

Güvenli Sürüş eğitimleri İrtibat için telefon numarası: 0537 711 07 83

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

GTÜ dünyadaki en iyi genç üniversitelerden
Uluslararası yükseköğretim derecelendirme derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Genç Üniversite...

Haberi Oku