banner1036
GÜNDEM:
SARIKAMIŞ  PLATFORMU KDZ EREĞİLDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLETİNİ ANACAK

07 Kasım 2022 Pazartesi 12:03


Sarıkamış Platformu başkanı Ümit  Kabay Şehitleri anma etkinliğine Kocaeli ve Sakarya dan 3 otobüs  ile 120 kişilik  platform mensubu katılıyor. 
Üç yıl önce  sanatçı Recep Ergül başkanlığında kurulan  Sarıkamış  Platformun da çok sayıda Sarıkamışlı akademisyen devlet adamı iş insanları kültür ve sanat insanı yer alıyor.
Recep Ergül ün MESAM başkanlığına seçilmesinden  sonra Platform başkanlığına Gebzeli iş insanı Ümit Kabay seçildi.
Sarıkamış cephesine askeri malzeme  götürürken Ruslar tarafından  Ereğli açıklarında batırılan  gemilerde şehit olanların anılacağı törene  Sarıkamış şehitlerinin  duyurulmasına büyük katkı veren  Türkiye’nin tanınmış Kalp  hekimlerinden Prof Dr Bingür Sönmez de katılıyor.
Sarıkamış Platformu  daveti ile anma etkinliklerine  katılan bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel tv  programı www.devrialem.tv  yönetmeni İsmail kahraman da katılıp belgesel çekimi yapacak.


KARADENİZ DE BATIRILAN GEMİ

7 Kasım 1914’te Kdz. Ereğli açıklarında, Sarıkamış’ta donarak şehit olan on binlerce askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, Rus donanması tarafından batırılan “Bezm-i Alem”, “Bahr-i Ahmer” ve “Mithat Paşa” gemilerinde şehit olan 221 mürettebat, 7 Kasım Pazartesi günü Kdz. Ereğli’de düzenlenecek törenlerle anılacak. Anma programı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Amfi Tiyatro ile Erdemir Kültür Merkezi’nde  Mehter konser verecek.

1. Dünya Savaşı devam ederken, İstanbul’dan hareket ederek Kafkas Cephesi’ne yardım götüren ancak 7 Kasım 1914 sabahı Ereğli açıklarında Rus Savaş gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinde şehit olan ve tarihe Sarıkamış Deniz Şehitleri olarak geçen 221 şehit için Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sahil bandında yaptırılan ‘Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda 108’nci yılında anma töreni düzenlenecek.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilgili kurumlarla ortaklaşa düzenlenen anma programına Kdz. Ereğli halkını davet etti.

7 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek program şu şekilde:

13.00     Kortej başlangıcı ve öğrencilerin tören alanında kostümlerini giymiş olarak yerlerini almaları – Yer: Çınaraltı – Bozhane

13.30     Anıta çelenk sunumu – Yer: Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı 13.35     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

13.40     Protokol konuşmaları

13.50     Törenin sona ermesi

14.00     Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Konseri

                Yer: Amfi Tiyatro

14.50     Protokol mensuplarının çelenk bırakma töreni için

                fırkateyn’e intikal etmeleri

                Hareket Yeri : Karadeniz Ereğli Askeri Limanı

15.00     Denize çelenk bırakılması

                (Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa nakliye gemilerinin anısına protokol mensupları tarafından gemilerin battığı noktada denize 3 adet çelenk bırakılması)

18.00     Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Konseri











banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku