banner1217
SİYASET:
Sarıbay uyardı!

09 Eylül 2016 Cuma 11:44

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ülke genelinde yaşanan kamuda görevden almalar, kapatılan kurumlar, akademisyenlerin ihraçları konularında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

CHP UYARMIŞTI

Sarıbay açıklamasında şunları kaydetti: "CHP Genel Merkezi'nce; darbe teşebbüsüne karışanların, Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının tespiti, hukuk ve kanunlar çerçevesinde cezalandırılmaları faaliyetleri esnasında 'cadı avına çıkılmaması', 'kurunun yanında yaşın da yanmaması' mecazlarından yararlanılarak haksızlıkların yapılmaması konusunda hükümet açıkça uyarılmıştır. Son olarak da 672 sayılı KHK ile 50 bin 875 kamu çalışanın görevine son verilmiştir.

KOÜ'LÜ AKADEMİSYENLER

Ne yazık ki, görevden uzaklaştırılanlar arasında Fethullahçı Terör Örgütü ile hiçbir ilgisi olmayan, haklarında hukuksal kanıt gösterilmeyecek, bu terör örgütüne karşı, Atatürkçü , çağdaş dünya görüşüne sahip kamu çalışanları da bulunmaktadır. Görevden ihraç edilenler arasında mesleğinde uluslararası üne sahip, akademik kişilikleriyle, araştırmalarıyla farklılaşmış, Atatürkçü ve çağdaş kimliğe sahip Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri de bulunmaktadır.

GÖREVE İADE EDİLSİNLER

Akademik kimliği ile farklılaşmış, araştırmalarıyla uluslararası üne sahip, ülke sorunlarına duyarlı öğretim üyelerinin yetişmesi kolay değildir. Bu nitelikteki öğretim üyeleri doğaları, duyarlılıkları, çağdaş düşünceleri gereği Fethullahçı Terör Örgütüne karşı kişilerdir. Türkiye Cumhuriyeti değerlerine, laikliğe ve demokrasiye tam bağlıdırlar. Bu nitelikteki kamu çalışanlarının ve öğretim üyelerinin ivedi olarak görevlerine iade edilmelerini beklemekteyiz.

GAZETECİLERE HAKSIZLIK

Aynı şekilde, özgür düşünceden yana olan, halkın özgür haber alma hakkını savunan, eleştirel bakan, entelektüel donanımı yüksek, terör örgütüne bulaşmamış gazeteler ve gazeteciler görevlerine devam etmelidirler. Bu konudaki haksızlık giderilmelidir. Gazetecilik görevlerinden dolayı yargılamalarda tutuksuz yargılama esas olmalıdır. Ekonomik ve istihdam değeri olan, katma değer yaratan, terör örgütüne bulaşmamış ekonomik kurumlar ulusun varlıklarıdır. Bu kurumların kayyumca idare edilmeleri kabul edilemez. Olağan faaliyetlerine devam etmelidirler."

banner982
Anahtar Kelimeler
Sarıbay Uyardı!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MHP, DEM Parti ile bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı...

Haberi Oku