banner1036
EKONOMİ:
OSB'lerden tık yok

13 Aralık 2016 Salı 09:58

OSB’lerden tık yok

Dolardaki özellikle dış kaynaklı manüplasyonlar sonrasında artan kurun ülke ekonomisine zarar vermesini engellemek için başlatılan “Dolarını bozdur, TL kullan” kampanyasına destekler çığ gibi artarken, Türkiye’de bulunan 300’ün üzerinde ve Gebze’de bulunan 9  OSB’nin büyüm bir çoğunluğundan  henüz ses çıkmaması şaşkınlık yaratıyor.

Bölgemizde  kurulu 9 OSB’den sadece İMES OSB yönetim kararı alarak birikimlerini ve ticaret sistemlerini TL’ye çevirdiğini duyurmuştu.

Başta arazi satışları ve tahsis bedelleri dolar üzerinden yapılırken , bu bölgelerde yer alan sanayi kuruluşlarını da TL ile alışveriş yapmaları için teşvik eden bölge yönetimi de çıkmadı.

İLK UYAN İMES OLDU

Öte yandan hükümetin TL'ye geçiş çağrısına uyan sanayi bölgeleri de bulunuyor. Bölgemizin en önemli sanayi merkezlerinden olan İMES, yapılan çağrının ardından yönetim kararı alarak birikimlerini ve ticaret sistemini TL'ye çevirdiğini duyurdu.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ve iş çevreleri, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı çok net ortada. Bu çağrıya bir çok ekonomi ve sanayi çevreleri, STK’lar hatta kamu ve özel sektör kurumları anında cevap verdi ve TL ile iş yapacaklarını ortaya koydular. Ancak bu bölgede binlerce sanayi tesisini barındıran Organize Sanayi Bölgeleri’nden bazıları hariç birçoğundan  henüz bu konuda bir adım göremedik. Neden acaba?” şeklinde görüş belirttiler.

OSBÜK’TEN SES YOK

Birikimlerini TL’ye çeviren olmadığı gibi, bölgelerdeki arsaları da dolar endeksli satan OSB’ler ülke genelinde yapılan kampanyalara da kulaklarını kapamış durumdalar.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu olan OSBÜK’ten de bu konuyla ilgili bir çağrı ya da duyuru gelmemesi, sanayinin Doları bırakıp TL’ye geçmeye sıcak bakmadığı şeklinde yorumlara sebep olmakta. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Hakan Doğan’dan Demir çelik geri dönüşümüne...
3K Denizcilik ve Demir Çelik’in sahibi Hakan Doğan, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan,...

Haberi Oku